fbpx
Сьогодні
13:53 25 Лип 2022

В Україні зареєстровані як переселенці 4,5 мільйона людей

Фото Reuters

В Україні 4,5 мільйона людей зареєстровані як внутрішньо перемішені особи.

Про це повідомив заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України – уповноважений з питань внутрішньо переміщених осіб Павло Козирєв в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає "Укрінформ".

"У нас є чітка цифра – це 4,5 млн людей, які зареєструвалися різним чином – чи за допомогою застосунку "Дія" чи фізично прийшовши до органів місцевого самоврядування. Тобто це великий обсяг проблеми. А взагалі, якщо ми кажемо про всіх людей, які змушені були переїхати, то це найбільше переміщення з часів Другої світової війни в Європі. Це у дуже стислі терміни відбувалося і відбувається. І тому адмініструвати в умовах війни такі обсяги проблем важко", – сказав Козирєв.

Він також виокремив дві основні проблеми ВПО – житло і гроші.

"Понад 1 млн людей зараз вже отримали тимчасовий прихисток у різного роду об'єктах комунальної інфраструктури, взагалі як тимчасове житло, і понад пів мільйона людей скористалися програмою "Прихисток", коли держава допомагає, дотує тим домогосподарствам, які до себе приймають внутрішньо переміщених осіб і роблять це безкоштовно", – додав Козирєв.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: