fbpx
Сьогодні
21:05 24 Лип 2022

В Україні стартує проєкт допомоги жінкам у працевлаштуванні та професійному розвитку

English version here

Кар'єрний портал Happy Monday (ГО «Професіонали майбутнього») та ООН Жінки в Україні у співпраці з Офісом Віцепрем'єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції запускають проєкт Women For The Future, покликаний допомогти українкам, які втратили роботу і/або дохід внаслідок війни, знайти нові можливості для працевлаштування та професійного розвитку. 

Внаслідок повномасштабної війни в Україні 39% українців втратили роботу та можливість фінансово себе забезпечувати (за результатами дев'ятого загальнонаціонального опитування від соціологічної групи «Рейтинг», 18-19 червня 2022 року). Більшість з них — жінки, які тепер не мають ні джерел доходу, ні можливостей для професійного розвитку. Попри це, вони готові працювати над вирішенням , виникнувших унаслідок війни, проблем. Зокрема, 53% жінок хотіли б знайти нову роботу з повною зайнятістю, а 88,3% — готові виділяти час на додаткове навчання та/або перекваліфікацію (за результатами анонімного онлайн-опитування жінок серед аудиторії Happy Monday, червень 2022 року). 

«ООН занепокоєні наслідками війни для українського народу, економіки та ринку праці. За оцінками, з початку повномасштабної війни 4,8 мільйона людей в Україні втратили роботу, і значну частину цієї статистики складають жінки. Структура ООН Жінки в Україні розпочинає проєкт, спрямований на посилення економічних можливостей українських жінок, а також на залучення свідомого бізнесу до підтримки жінок під час війни та відновлення після її наслідків. Мета проєкту Women For The Future є амбітною, і вона вимагає більшої участі та спільної відповідальності», – підкреслила Еріка Квапілова, Представниця ООН Жінки в Україні.

У відповідь на це проєкт Women For The Future допомагатиме українкам, які втратили роботу і/або дохід внаслідок війни та шукають можливості з працевлаштування. 

«Понад 5 років наша команда допомагає українцям та українкам знаходити улюблену роботу та будувати свідому кар'єру. З початку повномасштабної війни продовжуємо тримати кар'єрний фронт, пріоритетно надаючи підтримку тим, хто залишився без роботи та джерел доходу. На жаль, кількість таких людей дуже велика і ми маємо знаходити системні рішення цієї проблеми. Проєкт Women For The Future має на меті допомогу жінкам в посиленні їх економічної спроможності. Серед запланованих ініціатив розвиток спільноти, кар'єрне консультування, навчальні програми з опанування цифрових професій та навичок, та посилення навичок самозарадності жінок для ефективного працевлаштування. Також важливий напрямок – робота з компаніями і адаптація поточних можливостей приватного сектору до потреб жінок. І ми щиро вдячні міжнародній спільноті та уряду за підтримку таких ініціатив.» – зазначає Анна Мазур, засновниця та виконавча директорка кар'єрного порталу Happy Monday (ГО «Професіонали майбутнього»).

Що чекає на учасниць проєкту?

В межах ініціативи жінки можуть долучитися до таких активностей: 

  • цикл лекцій для підвищення рівня стресостійкості та налаштування на активний пошук роботи та профреалізацію на новому місці; 
  • серія вебінарів з питань працевлаштування та професійного розвитку;
  • кар'єрні індивідуальні та групові консультації; 
  • програми професійної перекваліфікації за різними актуальними напрямами; 
  • закрита спільнота з експерт(к)ами, які надаватимуть фахові поради щодо працевлаштування та кар'єрного розвитку, і де в учасниць буде можливість спілкуватись одна з одною, обмінюватись досвідом. 

Хто та як може долучитись до проєкту?

Долучитись до проєкту можуть:

  1. Українки, які втратили роботу чи джерела доходу через війну, шукають нові можливості для працевлаштування та посилення економічної спроможності й потребують в цьому допомоги та підтримки. 
  2. Компанії, платформи з працевлаштування та кар'єрні ініціативи, які хотіли б допомогти з працевлаштуванням жінок і дівчат, створювати для них кар'єрні можливості та стати партнерами проєкту. 

Дізнатися більше про Women For The Future, долучитись як учасниця чи стати партнером можна за посиланням: women.happymonday.ua

Проєкт "Women For The Future" реалізовується за підтримки проєкту ООН Жінки «Трансформаційні підходи для досягнення ґендерної рівності в Україні», що фінансується Урядом Швеції, та в співпраці з Офісом Віцепрем'єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: