fbpx
Сьогодні
09:38 24 Лип 2022

Розвідка Британії: заява Лаврова про "розширення географії" є підгрунтям для проведення "референдумів" за межами Донбасу

Глава МЗС РФ Сергєй Лавров заговорив про "розширення географії" війни через підготовку росією нових "референдумів" за межами Луганщини та Донеччини

Про це інформує Рубрика, посилаючись на огляд Міноборони Британії у Твіттері.

Як зазначили у британській розвідці, 20 липня Лавров заявив, що росія розширила масштаби своєї "спеціальної операції" за межі самопроголошених псевдореспублік у окремих районах Луганщини і Донеччини.

Лавров сказав, що "операція" наразі включає нові додаткові райони, у тому числі Херсонської та Запорізької областей. Все це відбулося через те, що західні країни постачають Україні зброю більшої дальності.

"Це майже напевно неправда. Росія не розширила свою війну; збереження довгострокового контролю за цими районами майже напевно було початковою метою вторгнення", заявила британська розвідка.

Росія вторглася в ці райони в лютому.

І окупаційна влада публічно обговорює перспективи проведення так званих "референдумів" на цих територіях як мінімум із середини березня, зазначили в огляді.

"Існує реальна можливість того, що Лавров зробив ці коментарі, щоб підготувати ґрунт для проведення референдумів на окупованих територіях за межами Луганщини та Донеччини", вважає британська розвідка.

За даними агентства Bloomberg, росія готується до 15 вересня провести референдуми на окупованій території України, за результатами чого приєднає їх до себе.

Раніше стало відомо, що Сполучені Штати мають інформацію про підготовку росією анексії додаткових територій України – зокрема Донецької та Луганської й частини Херсонської та Запорізької областей.

Раніше у британській розвідці повідомляли, що росія збільшила використання ракет протиповітряної оборони для наземних атак через гостру нестачу спеціалізованих ракет для ударів по наземних цілях.

А, голова розвідки Британії, вважає, що росія "ось-ось вичерпає потенціал" в Україні.

"Я думаю, що вони ось-ось вичерпають потенціал. Наша оцінка полягає в тому, що росіянам буде все важче постачати живу силу протягом наступних кількох тижнів", — сказав він.

"Їм доведеться зробити певну паузу, і це дасть українцям можливість завдати удару у відповідь" – зазначив Мур.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: