fbpx
Сьогодні
12:17 24 Лип 2022

Псевдореферендум: на Херсонщині та Запоріжжі окупанти заявили про створення так званих "виборчих комісій"

Російсько-окупаційна влада тимчасово захоплених частин Херсонської та Запорізької областей підписала в суботу "документи" про створення "виборчих комісій"

Про це повідомляє російська служба Радіо Свобода.

Як зазначають у виданні, так звані "виборчі комісії" створюють зокрема і для проведення псевдореферендумів, а зі складом ще не визначилися.

Гауляйтер із Мелітополя Євген Балицький каже, що "комісія" формуватиметься "з найактивніших та небайдужих мешканців регіону".

Також 23 липня загарбники оголосили про створення так званого уряду Запорізької області.

Його "головою" став колишній заступник губернатора Вологодської області Антон Кольцов.

У тимчасово захопленому регіоні також видали "укази" про створення так званих "виборчих комісій" для проведення псевдореферендуму, повідомив мер Мелітополя Іван Федоров.

Очільник міста застеріг жителів від участі у фейкових заходах росіян.

"Кримінальна відповідальність за "допомогу" окупантам цілком реальна: від 10 до 12 років в'язниці з можливою конфіскацією майна. З переслідуванням вас і ваших близьких", наголосив мер міста у Telegram.

23 червня Центр національного опору, створений Силами спецоперацій ЗСУ, повідомив, що російські агресори планують провести псевдореферендум про створення "республік" на тимчасово захоплених територіях у Херсонській та Запорізькій областях 11 вересня.

Про початок підготовки росіян до псевдореферендуму у Луганській області повідомляв глава ОВА Сергій Гайдай.

20 липня координатор Ради з національної безпеки США і стратегічних комунікацій Джон Кірбі заявив, що в Білому домі мають дані про те, що російські загарбники готуються до анексії територій України, захоплених після 24 лютого. Там хочуть повторити схеми, використані у 2014-му.

Російські війська контролюють майже всю територію Херсонської області з обласним центром та близько 60% території Запорізької області. Водночас місто Запоріжжя залишається під контролем України.

Президент Володимир Зеленський ввечері 23 липня заявив, що ЗСУ поступово просуваються на Херсонщині, звільняючи території.

Американський Інститут дослідження війни (ISW) повідомив, що українська армія готується або вже розпочала контрнаступ у регіоні.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: