fbpx
Сьогодні
08:39 24 Лип 2022

Після кожної російської ракети ми будемо збільшувати допомогу Україні, - Трасс

Ліз Трасс

Після кожної російської ракети, яка потрапляє до українських міст, Велика Британія надаватиме Україні ще більше допомоги

Про це заявила міністр закордонних справ Великої Британії, одна з двох кандидатів на посаду прем'єр-міністра Ліз Трасс під час онлайн-виступу на Другому саміті перших леді та джентльменів, повідомляє Рубрика.

"Ми знаємо, що українці борються не лише за їхнє майбутнє, а за демократію, майбутнє та суверенітет як такий. Саме тому перемога України важлива для всіх нас" зазначила міністерка.

Трасс також наголосила, що з кожним ракетним обстрілом по Україні Британія буде збільшувати допомогу.

"З кожною ракетою, що влучає в українські міста, з кожним чоловіком, жінкою та дитиною, які зазнають страждань, ми будемо надавати Україні більшу підтримку.

Ми вже виділили понад 4 мільярди фунтів на різноманітну допомогу і працюємо спільно з партнерами по G7, щоб запровадити проти росїї потужніші санкції.

Підвищити колективний тиск на путінську машину війни і збільшити колективну допомогу Україні", – сказала очільниця британського МЗС.

Також Трас зазначила, що путін намагається знищити Україну, але досягає лише зворотного ефекту – створює більш потужну, об'єднану націю.

"Але агресор має програти. Саме тому ми маємо допомагати українцям витіснити росіян зі своєї країни.

Велика Британія надає різну військову допомогу – від БТР до безпілотників, ми допомагаємо з підготовкою українських військовослужбовців на території Британії.

Ми запровадили санкції проти понад 1 тисячі осіб і понад сотні різних підприємстів. Ці жорсткі дії мають на меті посилити президента Зеленського", – акцентувала міністр.

Між тим стало відомо, що міністерка закордонних справ випереджає Ріші Сунака на 62%. Про це повідомляє SkyNews.

Міністерка перемагає в кожній віковій категорії, серед чоловіків і жінок і серед тих, хто голосував за Brexit. Єдина категорія, де лідирує Ріші Сунак, це серед тих, хто залишився в голосуванні 2016 року.

Це знаменує надзвичайний поворот для Ріші Сунака, який був фаворитом під час п'яти турів голосування на місце премʼєр-міністра Британії.

Ліз Трасс зустрінеться з Ріші Сунаком у фінальному раунді напруженої боротьби за посаду прем'єр-міністра Великої Британії.

Результати остаточного голосування мають бути оголошені не пізніше 5 вересня, і очікується, що Борис Джонсон залишиться виконувачем обов'язків прем'єр-міністра до того часу.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: