ООН розглядає понад 150 звернень щодо скоєних росіянами зґвалтувань під час війни в Україні

ООН після 24 лютого отримала понад 150 звернень щодо випадків сексуального насильства, скоєного російськими військами в Україні, і це лише "верхівка айсберга".

Про це заявила спецпредставниця Генерального секретаря ООН з питань сексуального насильства в умовах конфліктів Праміла Паттен у відеозверненні до учасників Другого саміту перших леді та джентльменів, повідомляє Укрінформ.

"З 24 лютого ООН отримала понад 150 звинувачень у сексуальному насильстві, скоєному проти жінок, дітей і чоловіків. Це зґвалтування під дулами автоматів у присутності членів родини як наслідки атаки України російськими військами", – сказала Паттен.

Вона зауважила, що сексуальне насильство – це злочин, про який "хронічно недостатньо" інформують, "ми бачимо лише верхівку айсберга".

За словами спецпредставниці Генсека ООН, це одна з найбільш руйнівних форм насильства, яке під час військових конфліктів скоюється здебільшого проти жінок та дівчат, але також і проти чоловіків та хлопчиків.

"Це залишає страшні шрами на житті окремих людей і цілого суспільства, це руйнує сім'ї, а наслідки відчуваються протягом кількох поколінь", – констатувала Паттен.

Вона зазначила, що дуже часто потреби жінок та дівчат у ситуації військового конфлікту відкладаються "на потім", бо це не на часі.

"Ми не можемо допустити, щоб через замовчування і бездіяльність ці проблеми продовжувати нагромаджуватися. Фізичні та психологічні аспекти у тих, хто вижив, у їхніх сімей, та громад – це складові балансу. Відновлення цього балансу потребує постійного і політичної волі, і виділення ресурсів на допомогу сім'ям і жертвам цих злочинів", – резюмувала Паттен.

Свіжі дописи

  • Новини

Глава Єврокомісії зустрілась із Сі Цзіньпінем у Парижі: говорили про Україну та ядерні амбіції рф

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн провела зустріч із главою Китаю Сі Цзіньпінем у… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

В Україні випустили освітній серіал про правила коректної комунікації з військовими й ветеранами

В Україні випустили серіал під назвою «Люди з досвідом війни. Гідність. Взаємодія» про те, як… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Президент вніс до Верховної Ради законопроєкти про продовження воєнного стану та мобілізації

Глава держави Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкти про затвердження його указів щодо продовження… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Британець українського походження проїде 7 тисяч км на велосипеді для допомоги дітям, постраждалим від війни

Британський підприємець українського походження проїде велосипедом сім тисяч кілометрів, щоб зібрати кошти для українських дітей,… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Міністр енергетики: Можливий запуск Запорізької АЕС росією – це абсурд

Міністр енергетики України Герман Галущенко вважає абсурдом запуск тимчасово окупованої Запорізької атомної електростанції російським персоналом.… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

У Кропивницьку сталася надзвичайна подія техногенного характеру: горить підприємство “Хімрезерв”

У Кропивницькому сталася пожежа на підприємстві з виробництва лакофарбової продукції, внаслідок якої загинула людина. Про… Читати більше

Monday May 6th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.