fbpx
Сьогодні
09:27 23 Лип 2022

Війська рф випустили по Миколаєву 6 ракет та по Кропивницькому - 13 ракет: є загиблі та поранені

English version here

Росія завдала ракетних ударів по Миколаєву та Кіровоградщині

Про інформує Рубрика, посилаючись на Telegram голови Кіровоградської ОВА Андрія Райковича та мера Миколаєва Олександра Сєнкевича.

Нагадаємо, що 23 липня, російсько-окупаційна армія здійснила черговий обстріл Миколаєва. Також вибухи пролунали і в Кропивницькому.

Очільник Кіровоградської ОВА  закликав місцевих жителів до закінчення повітряної тривоги не залишати укриття.

"Друзі, ранок тривожний! Не залишайте укриттів! Вся інформація пізніше", – коротко прокоментував ранкові обстріли голова ОВА.

Пізніше Райкович повідомив, що російські війська нанесли удар по території Кіровоградської області 13 ракетами.

Загарбники випустили 8 ракет "Калібр" морського базування та 5 ракет Х-22 з літака ТУ-22М3.

Унаслідок ракетних ударів є загиблі та поранені.

Кропивницький обстріл росія

"Поцілено в інфраструктурні об'єкти за межами обласного центру. Зокрема, у військовий аеродром "Канатове" та в один з об'єктів "Укрзалізниці". Є загиблі і поранені.

На місці працюють рятувальні та піротехнічні підрозділи.

Наразі без світла в обласному центрі залишається частина одного з мікрорайонів. Аварійні бригади "Обленерго" працюють", повідомив голова ОВА.

За інформацією миколаївського міського голови, вибухи в обласному центрі пролунали близько 4:30 ранку. Також Сєнкевич уточнив, що всі вони були зафіксовані здебільшого в одному районі Миколаєва.

Мер міста додав, що за попередньою інформацією, жертв внаслідок ранкового обстрілу Миколаєва немає.

Миколаїв обстріл росією

"Близько 4:30 у Миколаєві прогриміли потужні вибухи. Усі здебільшого в одному районі міста. Збираємо інформацію. Попередньо, без жертв", – повідомив Сєнкевич.

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім у Telegram повідомив, що ворог завдав удар по місту шістьма ракетами С-300. Внаслідок обстрілу сталося загоряння на території складського приміщення та сухої трави на відкритій території.

Кім додав, що інші влучання були на околицях міста. Попередньо без жертв та постраждалих

Також про вибухи повідомлялося у Кропивницькому. Голова обласної військової адміністрації Андрій Райкович закликав місцевих жителів до закінчення повітряної тривоги не залишати укриття.

"Друзі, ранок тривожний! Не залишайте укриттів! Вся інформація пізніше", – коротко прокоментував ранкові обстріли голова ОВА.

У свою чергу місцеві Telegram-канали опублікували кілька фотографій із Миколаєва та Кропивницького. На місці "прильотів" видніється дим. У Миколаєві повідомляють про пожежі внаслідок обстрілу.

Нагадаємо, вночі 21 липня Миколаїв пережив нову атаку росії. Окупанти випустили по ньому сім ракет із ЗРК, потрапляння в об'єкт інфраструктури, заправку, газопровід.

Місто вирішили закрити на в'їзд і виїзд за тиждень-два, коли уповноважені органи відпрацюють дані про можливих коригувальників російського вогню.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: