fbpx
Сьогодні
12:51 23 Лип 2022

У МЗС України відреагували на ракетний удар по Одеському порту

Ранковий ракетний удар росіян по порту в Одесі ставить під сумнів домовленості щодо експорту українського зерна

Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко у Facebook, пише Рубрика.

"Менше 24 годин знадобилося Російській Федерації, щоб ракетним ударом по території порту міста Одеса поставити під сумнів домовленості та обіцянки, дані нею ООН та Туреччині у підписаному вчора в Стамбулі документі.

Російська ракета – це плювок володимира путіна в обличчя генеральному секретареві ООН Антоніу Гутеррешу та президентові Туреччини Реджепу Ердогану, які доклали величезних зусиль для досягнення угоди, і яким Україна вдячна", зазначив речник українського МЗС.

Яу наголосив Ніколенко, Україна наголошує на необхідності неухильного виконання домовленостей щодо відновлення безпечного експорту українських сільгосптоварів Чорним морем з трьох портів: Одеси, Чорноморська та Південного.

МЗС закликає ООН та Туреччину забезпечити дотримання росією своїх зобов'язань в рамках безпечного функціонування зернового коридору.

"У разі невиконання досягнутих домовленостей, росія нестиме повну відповідальність за поглиблення глобальної продовольчої кризи", підсумував Ніколенко.

Нагадаємо, що Україна з Туреччиною та ООН 22 липня підписала угоду про безпечне вивезення зерна через Чорне море.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк наголошував, що Україна не підписує жодних документів із росією.

"Ми підписуємо договір з Туреччиною та ООН і беремо на себе зобов'язання перед ними. росія підписує дзеркальний договір з Туреччиною та ООН", — написав він. Від росії угоду з Туреччиною та ООН підписав міністр оборони сергій шойгу.

Угода не передбачатиме супровід транспорту російськими кораблями та присутності російських представників в українських портах.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: