fbpx
Сьогодні
18:22 23 Лип 2022

У Тернополі 12-річний хлопець-переселенець готує та продає лимонад: зібрані гроші передасть на ЗСУ

У Тернополі 12-річний переселенець з Бердянська Денис Гуренко готує та продає лимонад. Зібрані гроші хлопець планує віддати на потреби ЗСУ.

Таким чином, Денис виконує завдання з уроку фінансової грамотності. Його проводили волонтери ініціативи для переселенців "Безпечний простір", розповідає Суспільне.

У Тернополі хлопець збирає гроші для Збройних сил України. У цьому йому допомагає дідусь. Разом вони складають стіл, на якому Денис готуватиме лимонад, після чого напій продаватиме.

"Нам потрібен лимон, відрізаємо і беремо дольку, ставимо в стаканчик. Потім беремо м'яту, десь 5 листочків", – каже Денис.

До напою хлопець додає також ложку цукру та заливає все газованою водою.

"Моя мама кожне літо робить лимонад, чи мохіто, я пам'ятаю цей рецепт, хочу його популяризувати", – розповів хлопець.

У Тернополі 12-річний хлопець-переселенець готує та продає лимонад: зібрані гроші передасть на ЗСУ

Денис приїхав до Тернополя з мамою, бабусею та дідусем. Батько хлопця залишився у Бердянську.

Про місце продажу домовився дядько Дениса. Стіл хлопець позичив, а переносний холодильник він мав. Денис каже, для ініціативи купив лише деякі продукти. Таким чином хлопець не лише збирає гроші для військових, але й виконує завдання з уроку фінансової грамотності.

"Це допоможе мені самостійно заробляти гроші, якщо в майбутньому у мене буде якась проблема і в мене не буде грошей, то ось заробіток", – розповів Денис.

Урок фінансової грамотності проводила для хлопця співорганізаторка ініціативи для переселенців "Безпечний простір" Ірина Паламарчук. За її словами, таке ж завдання роздали ще вісьмом дітям.

"Кожен з них отримав по 50 гривень у конвертику, ми гарненько підписалися, що ми їх отримали. У них є тиждень часу, щоб 50 гривень перетворити в 100, 150 чи більше", – каже Ірина.

Фінансова грамотність – це один із напрямків діяльності "Безпечного простору", який безкоштовно для переселенців проводить одна з тернопільських ІТ-академій. Також для них організовують уроки малювання, ментальної арифметики, програмування та англійської мови.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: