fbpx
Сьогодні
16:28 23 Лип 2022

Талісман Зміїного: Кота, який пережив окупацію на острові, прихистив командир розвідників

Фото: YouTube / ФЕЙГИН LIVE / скриншот

Розвідники знайшли на звільненому від російських загарбників острові Зміїний зброю та техніку росіян, а також кота, який кілька місяців прожив в окупації

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Головне управління розвідки при Міністерстві оборони.

Як зазначили у відомстві, під час перевірки острова розвідники знайшли кота.

Він пережив сотні обстрілів та бомбардувань, тижнями їв те, що сам примудрявся вполювати, і дивом вижив, додали ровідники.

Відтепер кіт Змій житиме в Києві. Його прихистив командир розвідників.

Представники розвідки наголосили, що кіт став талісманом звільненого острова й тепер разом із ними виборюватиме велику перемогу.

Чотирилапого назвали Змій.

Як розповів Олексій Арестович у розмові з російським юристом Марком Фейгіним, новий господар кота надіслав раднику глави Офісу президента фотографію, як зараз виглядає пухнастий. Арестович назвав кота "бійцем-початківцем".

Представники розвідки розповіли у коментарі "1+1", що під час одного з етапів операції острів остаточно розмінували і встановили над ним повний контроль.

Розвідники пробралися в усі куточки на Зміїному. Обшукали ворожу техніку, бомбосховища й нарешті дісталися до головного флагштока.

"Була ще залишена, кинута секретна російська технічна документація. Це ще раз підтверджує питання втечі. Спрацювали чітко наші артилеристи", зазначили в розвідці.

Деокупація Зміїного

30 червня російські загарбники були змушені покинути острів Зміїний після того, як українські захисники завдали по острову низку ударів, в тому числі і з української гаубиці "Богдана".

Міноборони рф підтвердило втечу, назвавши це "жестом доброї волі".

Командування "Південь" розповіло, що росіяни під час відступу зі Зміїного знищували свою військову техніку, документацію та майно.

7 липня ОК "Південь" повідомило, що українські підрозділи спецпризначення висадилися на острів та виконали завдання з його зачистки.

Військові встановили й закріпили прапор України, який був доставлений на острів раніше — "як символ перемоги та відродження з цих руїн".

На прапорі написано: "Пам'ятай, "русский военный корабль", острів Зміїний — це Україна!"

Командування зазначало, що військові підтвердили знищення приблизно 30 одиниць ворожої техніки.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: