fbpx
Сьогодні
13:48 22 Лип 2022

У Житомирськії області спіймали російського агента, який "здавав" військові об’єкти

Жителю Житомирської області, який передавав військовій розвідці російської федерації дані про розташування стратегічних об'єктів, повідомили про підозру у державній зраді.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

За процесуального керівництва прокурорів Житомирської обласної прокуратури жителю Коростеня повідомили про підозру у державній зраді (ч. ст. 111 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, чоловік у одній із соцмереж налагодив зв'язок з представником військової розвідки росії. Він отримав завдання повідомляти місця розташування блокпостів та дислокації військових об'єктів для їх бомбардування.

"В середині квітня через застосунок у мобільному телефоні підозрюваний передав своєму кураторові скріншот із зазначеним місцем знаходження спецоб'єкту та відзвітував, що об'єкт був обстріляний окупантами. Крім цього, він передав інформацію про розташування військової частини, інших важливих об'єктів інфраструктури на території Коростенського району", – ідеться в повідомленні.

Під час обшуку за місцем проживання підозрюваного виявили і вилучили комп'ютерну техніку, мобільні телефони, сім-картки, а також запис інструкції про спосіб передачі інформації.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: