fbpx
Сьогодні
12:52 22 Лип 2022

У держдумі говорять про приєднання Придністров'я до росії "у найближчій перспективі"

У державній думі рф заявили, що бажання невизнаного Придністров'я увійти до складу росії слід розглядати серйозно.

Про це у коментарі кремлівському агентству РІА Новості заявив член комітету Держдуми з міжнародних справ Дмітрій Бєлік.

"Сьогодні Придністров'я – той анклав Молдови, який не хоче бути з Румунією і водночас з радістю прийняв у себе російський миротворчий контингент", – сказав Бєлік.

Раніше глава МЗС невизнаного Придністров'я Віталій Ігнатьєв також в інтерв'ю кремлівським ЗМІ заявив про намір влади домагатися незалежності з подальшим приєднанням до росії.

"Так що пропозиція Придністров'я про приєднання до росії – це не якесь неоглядне і далеке майбутнє, скоріше, цей напрямок у найближчій перспективі. І тому що там живуть російськомовні люди, близькі нам по духу, ми повинні розглядати цю пропозицію всерйоз", – додав депутат.

У Бюро реінтеграції Молдови прокоментували заяву Ігнатьєва і наголосили, що реінтеграція країни є основною метою переговорів щодо врегулювання придністровського конфлікту, пише Newsmaker.

"Всі міжнародні партнери та конституційна влада рішуче підтримують формулу мирного врегулювання придністровського конфлікту, поважаючи суверенітет і територіальну цілісність Молдови в межах її міжнародно визнаних кордонів", – заявили у відомстві.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: