fbpx
Сьогодні
12:23 22 Лип 2022

росіяни використовують родичів полонених з України для проведення дезінформаційних операцій, – розвідка

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими наголошує, що з боку рф зросла кількість спроб використати родичів українських військовополонених для проведення дезінформаційних операцій.

Про це повідомляє ГУР Міністерства оборони у Телеграмі.

"Такі дії з боку окупанта побудовані на використанні найглибших людських почуттів: любові до близьких і намаганні повернути їх додому. Близьких наших захисників спонукають їхати на територію ворожої держави, де вони стають легкою здобиччю пропагандистської машини та спецслужб країни-окупанта. Задля додаткового психологічного тиску ворог свідомо маніпулює умовами утримання українських полонених", – ідеться в повідомленні.

У Координаційному штабі наголошують, що такі дії з боку рідних і близьких наших полонених не сприяють процесу визволення. Навпаки – у багатьох випадках це ускладнює переговори. Інформація ж про самих полонених, їхніх побратимів та місце служби створюють реальну небезпеку як для них самих, так і для України в цілому.

При цьому у штабі звертають увагу на те, що близькі полоненого, які приїхали на територію ворога, є інструментом для шантажу самих полонених та проведення інформаційних операцій проти України. Адже справжня мета ворога – руйнування єдності українців, дестабілізація політичної ситуації та підрив національної безпеки України.

У ГУР наголошують, що Україна докладає і докладатиме максимальних зусиль для повернення кожного захисника додому.

Раніше Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими ГУР Міноборони застерігав, що публічне поширення інформації про полонених може зашкодити процесу обміну.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: