fbpx
Сьогодні
10:14 22 Лип 2022

росіяни використовують ППО для наземних атак через нестачу спеціалізованих ракет, – розвідка Британії

English version here

росія збільшила використання ракет протиповітряної оборони для наземних атак через гостру нестачу спеціалізованих ракет для ударів по наземних цілях.

Про це йдеться у щоденному звіті британської розвідки.

"росія майже напевно розгорнула стратегічні системи ППО С-300 і С-400, призначені для знищення літаків і ракет на великих відстанях, недалеко від України від початку вторгнення", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ця зброя має відносно невеликі боєголовки, призначені для ураження літаків. Вони можуть становити значну загрозу військам у відкритих та легких будинках, але навряд чи пройдуть через укріплені конструкції.

"Існує висока ймовірність того, що ця зброя не потрапить по намічених цілях і призведе до жертв серед цивільного населення, тому що ракети не оптимізовані для цієї ролі, а екіпажі систем будуть мало підготовлені для таких місій", – йдеться у заяві.

Також згадується, що 21 липня губернатор Миколаївської області Віталій Кім заявив, що російські війська застосували сім зенітно-ракетних комплексів для ураження об'єктів інфраструктури, енергетичних об'єктів та складських приміщень.

Нагадаємо, голова розвідки Великої Британії заявив, що російські військові, ймовірно, зроблять певну операційну паузу в найближчі кілька тижнів.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: