Українські захисники відбили штурми у напрямку Вуглегірської ТЕС і Бахмуту, – Генштаб

Українські воїни відбили штурмові дії російських військ у напрямку Лисичанський нафтопереробний завод – село Івано-Дар'ївка Бахмутського району Донецької області, а також на напрямках Клинове – Вершина і Миронівка – Вуглегірська ТЕС.

Про це повідомляє Генштаб Збройних сил України станом на 18:00 четверга 21 липня.

На Волинському та Поліському напрямках без особливих змін.

На Сіверському напрямку ворог продовжує обстріли позицій наших військ у Сумській області та ведення повітряної розвідки БпЛА.

На Харківському напрямку ворог завдав авіаційних ударів поблизу Верхнього Салтова та Ртищівки. Здійснив артилерійські обстріли в районах Харкова, Питомника, Руської Лозової, Рубіжного, Черкаських Тишків, Прудянки, Чугуєва, Удів, Коробочкиного, Залимана та Малинівки.

Штурмовими діями безуспішно намагався просунутися у напрямку Великі Проходи – Питомник.

Також ворог провів повітряну розвідку безпілотним літальним апаратом біля Слатиного, Рубіжного, Замулівки та Дементіївки.

На Слов'янському напрямку противник здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Долина, Богородичне, Гусарівка, Велика Комишуваха, Норцівка, Вірнопілля. Провів повітряну розвідку неподалік Дмитрівки та Вірнопілля.

На Краматорському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Серебрянки та Спірного. Артилерійські обстріли зафіксовано поблизу Сіверська, Григорівки та Івано-Дар'ївки. Ворожий БпЛА оперативно-тактичного рівня діяв біля Роздолівки та Григорівки.

Українські воїни відбили штурмові дії окупантів у напрямку Лисичанський НПЗ – Івано-Дар'ївка. Ворог зазнав втрат та відійшов.

На Бахмутському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Вершина, Білогорівка, Костянтинівка та Берестове. Артилерійські обстріли фіксувалися неподалік Берестового, Веселого, Виїмки, Вершини, Новолуганського, Бахмута, Зайцевого, Соледара, Роздолівки та Курдюмівки.

Недолугі штурми окупантів на напрямках Клинове – Вершина, Миронівка – Вуглегірська ТЕС знову провалилися.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках з метою сковування дій наших військ ворог завдав авіаударів біля Красногорівки, Кам'янки, Солодкого та Новоандріївки.

Здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Авдіївка, Красногорівка, Піски, Золота Нива, Микільське, Залізничне, Степногірськ, Новоселівка Друга, Вугледар, Гуляйпільське, Новопіль, Білогір'я. Для корегування вогню артилерії задіяв безпілотні літальні апарати оперативно-тактичного рівня поблизу Щербаків, Малої Токмачки та Білогір'я.

На Південнобузькому напрямку зафіксовано артилерійські обстріли в районах населених пунктів Ольгине, Потьомкине, Князівка, Широке, Тернівка, Луч, Котляреве, Первомайське, Нова Зоря, Добре та Біла Криниця.

Окупанти безуспішно намагалися провести контратаку в напрямку Сухий Ставок – Андріївка.

У Чорноморській та Азовській морських зонах корабельне угруповання противника основні зусилля зосереджує на блокуванні цивільного судноплавства в північно-західній частині Чорного моря. Поза пунктами базування перебувають два носії крилатих ракет.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Свіжі дописи

  • Новини

До найкращих університетів світу потрапили 11 вишів України: хто ввійшов до рейтингу

У переліку найкращих університетів світу залишаються 11 закладів вищої освіти (ЗВО) з України. Посилаючись на ренкінг розповідає… Читати більше

Tuesday June 11th, 2024
  • Новини

Нацполіція попереджає, що інформація про винагороду за дані про ухилянтів – російська ІПСО

Департамент кіберполіції Нацполіції України та Центр протидії дезінформації при РНБО України попереджають, що інформація про… Читати більше

Tuesday June 11th, 2024
  • Новини

До Європарламенту пройшла угорка з України: у неї залишилися специфічні спогади про Закарпаття

На виборах до Європейського парламенту в Угорщині від опозиційної новоствореної партії "Тиса" перемогла уродженка закарпатського… Читати більше

Tuesday June 11th, 2024
  • Новини

Опублікували нові супутникові знімки ураженого літака Су-57 в Ахтубінську: що стало відомо

В Астраханській області на аеродромі "Ахтубінськ" крім ураженого Су-57 знаходились ще два літаки аналогічного типу.… Читати більше

Tuesday June 11th, 2024
  • Новини

ЗМІ: спільна заява саміту миру не закликатиме до виведення російських військ з України

Учасникам саміт миру запропонують проєкт спільної заяви, що не міститиме заклику до виведення військ російської… Читати більше

Tuesday June 11th, 2024
  • Новини

В ISW заявили, що окупанти почали знову возити паливо Керченським мостом

Українські удари по російських військових та логістичних об'єктах могли змусити російські війська змінити свою дислокацію… Читати більше

Tuesday June 11th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.