fbpx
Сьогодні
Анонс 18:34 21 Лип 2022

Про складні речі простою мовою: команда NIX запустила подкаст про сучасне українське IT

Перший випуск зі Степаном Танасійчуком, розробником застосунку «Повітряна тривога», вже доступний на YouTube-каналі NIX.

Уже самою назвою подкасту — «Наша собача справа» — автори ідеї наголошують: якщо тобі є, що сказати і ти маєш достатньо аргументів, сміливо ділись думками. У випаду команди NIX йдеться про майже 30 років досвіду в IT. Тому спеціалістам дійсно є, чим поділитися з аудиторією.

Юлія Василенко, PR Group Lead в NIX:

«Тестовий випуск ми записали ще наприкінці минулого року в студії. Тоді постійним співведучим Антона мав стати його домашній улюбленець — коргі на ім'я Геральт. Дуже символічно, враховуючи назву подкасту. Нам залишилося лише допрацювати технічні моменти. Та коли почалась повномасштабна війна, створювати подкаст у первинному вигляді стало неможливим. На допомогу прийшов Zoom і програми звукозапису. Зараз ми навіть надсилаємо додому нашим гостям мікрофони, щоб забезпечити стабільно високу якість звуку».

Подкаст буде цікавим і початківцям в IT, і досвідченим фахівцям у цій галузі. Крім Ніксових експертів, до розмов запрошуватимуть й інших провідних українських розробників та підприємців.

Ведучим подкасту став Антон Шевчук, JavaScript Team Lead та Solutions Architect в команді NIX. За 20 років IT від встиг написати підручник про jQuery для початківців та стати співзасновником IT-конференції NIX MultiConf. Антон вже багато років  допомагає молодим розробникам в NIX вивчати нові технології і професійно зростати. Тепер в експерта з'явилося нове ампула.

Антон Шевчук, ведучий:

«Ще до того, як NIX MultiConf сформувалася у повноцінну конференцію з багатотисячним ком'юніті, я брав участь в організації Ніксових мітапів для РНР-розробників у Харкові. Це такий формат зустрічі, де програмісти діляться досвідом одне з одним, розповідають, що їм вдалося зробити у своїх проєктах, знайомлять джунів із корисними інструментами для роботи. Вже тоді мені подобалось спілкуватися з аудиторією. А коли запропонували стати ведучим подкасту, як тут не погодитись? Перший випуск вже перевершив мої очікування. Нам із гостем важко було зупинитися. Пробалакали аж 2 години, тому хлопцям під час монтажу точно було чим зайнятися. І це ми навіть не все із запланованого обговорили. Тож початок крутий. Далі буде ще цікавіше».

На думку авторів ідеї, з початком повномасштабної війни в Україні в айтівців з'являється все більше питань про роботу, навчання в IT, про вітчизняні розробки та загалом майбутнє IT-бізнесу в Україні. Ці та інші актуальні теми обговорюватимуть герої подкасту. В команді запевняють: про складні технічні речі говоритимуть простою мовою.

У першому випуску розробник Степан Танасійчук на прикладі свого застосунку «Повітряна тривога» розказав, як аналоговий прилад для оповіщення населеня про небезпезпеку вдалося перетворити на зручну програму в смартфоні.

Команда очікує, що подкаст стане майданчиком для регулярного обміну знаннями і дискусій не лише в спільноті NIX, але й в усьому українському IT.

Денис Лико, PR Manager в NIX:

«Сьогодні IT-спільнота дуже сильно підтримує нашу країну. Тому ми взяли на себе роль тих, хто буде підтримувати самих айтівців — надавати їм корисний контент для роздумів і особистого навчання. Ми хотіли створити такий проєкт, де люди зможуть вільно спілкуватися, отримувати знання, дискутувати, сперечатися. Хоча географічно ми й розділені, але все одно можемо обговорювати те, що нас цікавить і що нас надихає працювали далі. Нехай і в онлайні».

Нікси пропонують усім зробити свій внесок у Перемогу — в описі під відео ви знайдете посилання для донатів на потреби ЗСУ.

Усі епізоди подкасту шукайте за цим посиланням.

Послухати «Нашу собачу справу» можна на Apple Podcasts, Google Podcasts та  SoundCloud.

Довідка:

NIX — одна з найчисленніших в Україні IT-команд, яка налічує 4500 спеціалістів. Фахівці NIX створюють комплексні IT-рішення для компаній із США, країн Європи та Південно-Східної Азії. З початком повномасштабної війни команда підтримує як членів своєї команди та їх рідних, так і всіх постраждалих від вторгнення рф. Нікси надають фінансову та матеріально-технічну допомогу волонтерам, ЗСУ та підрозділам тероборони. Щодо підтримки власної команди, то за кожним у NIX зберігаються місця у проєктах, усі спеціалісти своєчасно отримують дохід у повному обсязі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: