fbpx
Сьогодні
14:01 21 Лип 2022

Глава МЗС Німеччини Барбок відреагувала на погрози Лаврова щодо України: чергова пропаганда

English version here

Фото: EPA/UPG

Заяви росії, що постачання західної зброї в Україну начебто стали причиною рішення кремля "розширити географію" загарбницької війни у глиб країни, – не більше ніж пропаганда

Про це заявила глава МЗС Німеччини Анналена Бербок в інтерв'ю Deutsche Welle.

Як повідомляла Рубрика, міністр закордонних справ росії сергій лавров в середу заявив, що військові цілі Москви в Україні "тепер виходять за межі Донбасу".

Москва націлена на Херсонську та Запорізьку області.

Він додав, що цілі росії розширяться, якщо Захід продовжить доставляти Києву зброю великої дальності, таку як високомобільні артилерійські ракетні системи HIMARS.

"Це нова пропаганда із російської сторони. Росія щоразу використовує інший аргумент.

Цього разу вони кажуть через військову підтримку. Але вони атакували Київ та інші частини України раніше",  наголосила Бербок.

Також глава МЗС Німеччини заявила, що Німеччина "підтримає Україну не тільки солідарністю, не тільки щодня згадуючи, що це принципове порушення міжнародного права з боку росії. А й за військової підтримки, щоб вони могли самозахищати свою країну, свою територію".

Бербок підтримувала постачання Німеччиною зброї в Україну, а нещодавнє дослідження поставило найбільшу економіку Європи на шосте місце, якщо йде мова про надання зброї Києву.

"Це не гонка того, хто на якому місці в рейтингу", зазначила Глава німецького МЗС.

"Мова йде про спільну підтримку з боку всієї міжнародної спільноти з боку країн-членів НАТО для підтримки України", додала Бербок.

Також міністр зазначила, що Німеччина та Нідерланди до кінця літа "сподіваюся" доставляють гаубиці, інші боєприпаси та системи протиракетної оборони.

Нагадаємо, Сполучені Штати із партнерами й союзниками загалом зобов'язалися передати Україні понад 20 реактивних систем залпового вогню HIMARS, із них 12 уже перебувають на українській території.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: