fbpx
Сьогодні
16:55 20 Лип 2022

Зеленський заявив, що Україна вже почала виконувати рекомендації Єврокомісії

English version here

Фото: ОПУ

Україна вже почала реалізовувати рекомендації Європейської комісії для початку переговорів про вступ у Євросоюз.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час телефонної розмови з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем, повідомляє пресслужба глави Української держави.

Так, лідери обговорили ситуацію на фронті й зусилля, яких докладають Збройні Сили України з метою протидії російському агресору та для звільнення українських територій. Президент Євроради засудив регулярні російські ракетні обстріли мирних українських міст.

Зеленський наголосив, що для перемоги Україна потребує більше сучасної важкої зброї. У цьому контексті він подякував за схвалення державами-членами рішення про виділення п'ятого пакету фінансової допомоги обсягом 500 мільйонів євро у межах Європейського фонду миру для підтримки Збройних Сил України.

Крім того, сторони обговорили запровадження запланованого сьомого пакету антиросійських санкцій Європейського Союзу. Глава Української держави акцентував на необхідності подальшого суттєвого посилення санкційного тиску на країну-агресора.

Зеленський подякував Мішелю за лідерство в питанні надання Україні статусу країни-кандидата на членство в ЄС.

"Україна не стоятиме на місці й уже почала активно реалізовувати рекомендації Європейської комісії для переходу до наступного етапу – початку переговорів про вступ", – запевнив Президент України.

Своєю чергою, глава Євроради позитивно оцінив затвердження конкурсною комісією переможця на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та активізацію процесу відбору очільника Національного антикорупційного бюро. Він висловив переконання, що інші рекомендації виконуватимуться такими ж швидкими темпами.

Президент України й керівник Європейської ради обговорили й фінансові потреби Української держави для підтримання макроекономічної стабільності. Зеленський подякував за рішення Євросоюзу щодо виділення одного мільярда євро в межах нової програми макрофінансової допомоги. Водночас він висловив очікування щодо оперативної реалізації цієї програми у повному обсязі, який, відповідно до рішення Європейської ради, становить дев'ять мільярдів євро.

Співрозмовники погодилися щодо необхідності підтримувати належний політичний діалог та обговорили проведення цього року чергового 24-го Саміту Україна – ЄС.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: