fbpx
Сьогодні
17:49 20 Лип 2022

Посли ЄС схвалили новий пакет санкцій проти росії, – ЗМІ

Постійні представники держав-членів Європейського Союзу в середу схвалили новий пакет санкцій проти росії – відповідне рішення має бути оприлюднене завтра в Офіційному журналі ЄС.

Про це пише кореспондент "Радіо Свобода" у Брюсселі Рікард Джозвяк.

 

"Посли ЄС тепер дали зелене світло сьомому пакету санкцій ЄС проти росії. Золото, зокрема золоті прикраси, включені (в санкції). Він має бути опублікований в офіційному журналі ЄС завтра", – написав Джозвяк у Twitter.

15 липня Єврокомісія схвалила спільну пропозицію щодо сьомого пакета санкцій проти рф, нові обмеження передбачають часткову заборону ввезення російського золота та більший контроль за експортом подвійного використання та передових технологій.

У межах нового пакету санкцій Європейський Союз планує додати до санкційного переліку першого віцепрем'єр-міністра росії Андрєя Белоусова, мера Москви Сєргєя Собяніна та двох російських акторів, а також запровадити додаткові санкції проти найбільшого банку росії – "Сбербанку".

За даними ЗМІ, ЄС готується прописати винятки в санкційному режимі щодо росії, аби виключити з-під дії обмежень активи, пов'язані з торгівлею продовольством і добривами.

Євросоюз вже ухвалив шість пакетів санкцій проти росії через те, що вона свідомо порушила міжнародне право, коли розпочала вторгнення до України.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: