fbpx
Сьогодні
09:14 20 Лип 2022

Контроль над Антонівським мостом стане ключовим фактором бойових дій на Херсонщині, - британська розвідка

Контроль над переправами через Дніпро, ймовірно, стане ключовим фактором у результаті бойових дій у Херсонській області

Про це інформує Рубрика, посилаючись на звіт британської розвідки.

Як зазначають військові аналітики, 19 липня влада окупованого росією Херсона повідомила, що українські сили завдали удару по Антонівському мосту через Дніпро.

"Повідомлення у соціальних мережах показали очевидні бойові пошкодження проїжджої частини мосту.

Цілком імовірно, що міст можна буде використовувати, але це ключова вразливість для російських сил", – зазначають у британській розвідці.

Міст – це один із двох пунктів перетину через Дніпро, за якими росія може постачати або відводити свої війська на території, яку вона окупувала на захід від річки.

У цю зону входить місто Херсон, що має політичне та символічне значення для росії. Нижня течія Дніпра є природним бар'єром, ширина водного шляху зазвичай становить близько 1000 м.

Напередодні заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський повідомив, що Антонівський міст був пошкоджений, але залишився придатним до експлуатації.

Як повідомляла Рубрика, за даними британської розвідки, на тлі заяв і кроків українських Збройних Сил з деокупації південних регіонів росія почала посилювати свої оборонні позиції.

"Росія зміцнює оборонні позиції на окупованих територіях півдня України.

Йдеться про переміщення живої сили, техніки та оборонних запасів між Маріуполем і Запоріжжям і Херсоном. Російські сили в Мелітополі також посилюють заходи безпеки", зазначають у огляді британські розвідники.

Нагадаємо, у минулому огляді розвідка наголошувала, що скорочення і вирівнювання лінії української оборони дозволило ЗСУ успішно відбивати російські атаки і сприяло "зменшенню імпульсу" загарбників.

Як повідомляла Рубрика, за оцінками британської розвідки, найближчими цілями російських військ будуть Сіверськ та Бахмут.

Також британська розвідка повідомила про можливість росії "втратити імпульс".

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: