fbpx
Сьогодні
09:50 19 Лип 2022

Зеленський вніс до Ради подання на звільнення Венедіктової

Фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради подання на звільнення Ірини Венедіктової з посади генерального прокурора

Про це інформує Рубрика, посилаючись на проєкт постанови від 19 липня на сайті парламенту.

Згідно з документом, представляти це подання на пленарному засіданні Верховної Ради буде представник президента України у Конституційному суді нардеп від "Слуги народу" Федір Веніславський.

Як повідомляла Рубрика, також вчора Президент України Володимир Зеленський вніс у Верховну Раду проєкт постанови про звільнення голови Служби безпеки України Івана Баканова.

Про це йдеться у проєкті постанови.

Сьогодні, 18 липня, Рада отримала проєкт постанови, яким пропонується звільнити з посади голови СБУ Івана Баканова. Його вже передали на розгляд керівництва парламенту.

При цьому нардеп від партії "Голос" Ярослав Железняк розповів, що звільнення Баканова буде розглянуте Радою вже на найближчому пленарному засіданні. Це питання стане першим пунктом порядку денного парламенту.

Раніше Зеленський звільнив голову СБУ Івана Баканову та генерального прокурора України Ірину Венедіктову.

Він пояснив це тим, що великий обсяг злочинів проти нацбезпеки і зв'язків представників силових структур із спецслужбами РФ ставить серйозні питання до керівників цих двох органів.

Заступник керівника Офісу президента Андрій Смирнов пізніше наголосив, що генпрокурора Ірину Венедіктову та очільника СБУ Івана Баканова не звільнили, а тимчасово відсторонили для проведення розслідування.

Увечері в понеділок Зеленський вніс до Верховної Ради подання на звільнення Баканова з посади голови Служби безпеки України та Венедіктової – з посади генеральної прокурорки.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: