fbpx
Сьогодні
14:06 19 Лип 2022

Здивуємо росіян на полі бою: посол Маркарова про зброю Сполучених Штатів для ЗСУ

English version here

Україна обговорює з Сполученими Штатами всі спроможності для постачання нових видів озброєння

Про це посол України у США Оксана Маркарова заявила в інтерв'ю Радіо Свобода

У відповідь на запитання, чи обговорюється можливість надання Україні ракет із дальністю стрільби до 300 кілометрів, вона зазначила, що Україна використовує всі для цього спроможності.

"З самого початку цієї фази війни всі запити від української сторони спрямовані не тільки на те, що нам потрібно прямо от в цей момент на полі бою.

Але також наші плани і наше розуміння, що нам потрібно буде у майбутньому.

Тому ми обговорюємо з нашими партнерами.

Я тут не буду в деталі заходити, як ми кажемо, краще ми здивуємо чимось росіян на полі бою, але ми обговорюємо всі спроможності", сказала посол.

Вона додала, що українська сторона на всіх рівнях постійно працює над тим, аби збільшити кількість зброї і отримати нові види озброєння.

"У нас і міністр оборони, і генерал Залужний, дуже активні на своєму рівні. Ми і військовий аташат посольства практично на щоденній основі дуже активно працюємо над тим, щоб збільшити як кількість того, що ми вже отримуємо, так і отримати нові спроможності.

Це пріоритет номер один, який і Президент Зеленський, і міністр Кулеба ставлять перед усіма дипломатами. Тому більше по кількості і по якості – це пріоритет, над яким ми постійно працюємо", запевнила Маркарова.

Нагадаємо, що зі слів Маркарової, Україна звітує партнерам, як використовує надані гроші та зброю.

"Я залучена до всіх комунікацій. Не про всі можу розказувати, але такого рівня співпраці, розуміння і взаємної прозорості, яка в нас є зараз, я не пам'ятаю ніколи.

Нема і дня, щоб у нас не відбувався обмін інформацією – в тому числі з нашого боку", зазначила дипломат.

Як повідомляла Рубрика, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний обговорив з головою об'єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі оперативну обстановку напередодні засідання Контактної групи з питань оборони України.

Залужний поінформував, що вчасне прибуття М142 HIMARS, які завдають прицільних ударів по ворожим пунктам управління, складам зберігання боєприпасів та палива, допомогло стабілізувати ситуацію на фронті, яка є напруженою, але повністю контрольованою.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: