fbpx
Сьогодні
10:19 19 Лип 2022

Відсторонення Венедіктової не має вплинути на співпрацю з партнерами щодо розслідування воєнних злочинів росії, - Маасікас

Фото: Рубрика

Необхідно зберегти співпрацю з міжнародними партнерами щодо розслідування та судового переслідування російських воєнних злочинів

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Twitter посла Європейського союзу в Україні Матті Маасікаса.

Він наголосив на співпраці з партнерами, реагуючи на відсторонення генпрокурора Ірини Венедиктової.

"При відстороненні генерального прокурора України президентом Зеленським найважливішим – окрім конституційних процесів, які слідують за цим – є збереження хорошої роботи та співпраці з міжнародними партнерами щодо розслідування та судового переслідування російських воєнних злочинів", зазначено у повідомленні.

Як повідомляла Рубрика, у США раніше заявили, що їм відомо про останні кадрові рішення української влади і вони будуть "ретельно стежити" за ситуацією, але на обмін інформацією, зокрема розвідувальною, це не вплине.

Раніше Зеленський звільнив голову СБУ Івана Баканову та генерального прокурора України Ірину Венедіктову.

Він пояснив це тим, що великий обсяг злочинів проти нацбезпеки і зв'язків представників силових структур із спецслужбами РФ ставить серйозні питання до керівників цих двох органів.

Заступник керівника Офісу президента Андрій Смирнов пізніше наголосив, що генпрокурора Ірину Венедіктову та очільника СБУ Івана Баканова не звільнили, а тимчасово відсторонили для проведення розслідування.

Увечері в понеділок Зеленський вніс до Верховної Ради подання на звільнення Баканова з посади голови Служби безпеки України та Венедіктової – з посади генеральної прокурорки.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: