fbpx
Сьогодні
16:35 19 Лип 2022

"Риба, що протухла": росіяни пояснили трупний запах у розбомбленому драмтеатрі Маріуполя

У Маріуполі російські загарбники пояснили трупний запах у розбомбленому ними драматичному театрі не тілами загиблих людей під завалами, а схованим складом риби, що зіпсувалася.

Про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада.

"Окупанти озвучили цинічну версію знищення драмтеатру у Маріуполі. За результатами їх «слідства», трупний запах виник не через сотні загиблих в результаті російського авіанальоту, а через схований склад риби, що протухла", – йдеться у повідомленні.

У міськраді зазначили, що, як і передбачалося, загарбники заявили, що "вибух був із середини української армії, а загинули лише 14 людей".

"Це чергова брехня, яка використовуватиметься у цілях пропаганди. «Слідчі» не звернули уваги на свідчення тих, хто вижив, не проаналізували супутникові знімки та дані радарів, зроблені безпосередньо перед атакою та одразу після неї", – зазначається у повідомленні.

Усе це зробили спеціалісти Amnesty International. «Вони дійшли висновку, що російські військові, вочевидь, цілеспрямовано вразили театр, знаючи, що там ховалися сотні мирних жителів. Ймовірно, вони скинули дві 500-кілограмові бомби, що здетонували одночасно», – додали у міськраді.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: