fbpx
Сьогодні
12:10 18 Лип 2022

"Нехай самі збирають спаржу": прем'єр-міністр Польщі запросив німців приїжджати на збір врожаю

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив про найнижчий рівень безробіття в країні та навіть запросив німців приїжджати на збір врожаю.

Про це пише польська агенція PAP.

"Ми чудово знаємо, що масове безробіття та масові поїздки по хліб, на спаржу до Німеччини, для миття посуду у Велику Британію повинні припинитися. Нехай самі збирають спаржу чи нехай приїжджають і збирають спаржу у нас. Запрошуємо вас", – сказав Моравецький під час зустрічі із жителями міста Кендзежин-Козле в Опольському воєводстві.

За його словами, польський уряд просуває "просоціальну політику, політику гідності та інфраструктурного розвитку.

Раніше Моравецький не підтримав пропозицію міністра юстиції свого уряду Збігнєва Зьобро відмовитися від коштів ЄС на відновлення економіки після COVID-19, якщо Єврокомісія наполягатиме на подальшій судовій реформі.

Він сказав, що для Польщі було б "самогубством" відмовитися від коштів ЄС для постковідного відновлення економіки, які можна спрямувати на "інфраструктуру, субсидії фермерам, розвиток приміських зон, науку і дослідження".

Раніше віцепрезидентка Європейської комісії Вера Юрова розкритикувала зміни до судової реформи Польщі, які та внесла під тиском ЄС, що погрожував позбавити Варшаву фінансування з фонду відновлення економіки після пандемії COVID-19.

Суперечлива судова реформа Польщі стала причиною її конфлікту з Брюсселем. Зокрема Європейська комісія заморозила фінансування Польщі на подолання наслідків пандемії коронавірусу.

Щоб розблокувати ці кошти, польська влада пішла на корекцію скандального закону. Зокрема, замість скандальної Дисциплінарної палати у Верховному суді буде створена Професійна палата відповідальності, 11 членів якої призначаються президентом з-поміж 33 суддів Верховного суду. Члени Дисциплінарної палати матимуть змогу або піти у відставку, або перейти до іншої палати. Відповідний закон у середині червня підписав президент Анджей Дуда.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: