fbpx
Сьогодні
13:09 18 Лип 2022

НАБУ і САП завершили досудове розслідування у справі нардепа Кузьміних

САП і НАБУ завершили слідство у кримінальному провадженні щодо народного депутата, підозрюваного в отриманні 558 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Про це повідомила пресслужба САП у Телеграмі.

"15 липня 2022 року прокурорами САП та детективами НАБУ завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно народного депутата 9 скликання, підозрюваного в одержанні неправомірної вигоди у розмірі 558 тис. гривень за забезпечення перемоги у низці тендерів із закупівлі медичного обладнання коштом бюджету", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що матеріали справи відкрито стороні захисту для ознайомлення.

За інформацією САП, під час досудового розслідування встановлено, що депутат одержав неправомірну вигоду за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави і місцевого самоврядування, а саме – забезпечення перемоги у низці тендерів із закупівлі обладнання коштом бюджету, що проводило КП "Лікарня № 2 ім. В.П. Павлусенка" Житомирської міської ради».

Відповідно до раніше узгоджених домовленостей, у 2021 році було проведено тендер на закупівлю медобладнання на загальну суму понад 40 млн гривень, зокрема МРТ, системи ультразвукової діагностики та лапароскопічного набору для хірургічних процедур.

За даними САП, після оплати лікарнею вартості системи ультразвукової діагностики депутат зажадав за "сприяння" 558 тисяч гривень, що становить 30% від суми договору.

За версією слідства, депутат надалі планував застосувати таку схему і після перерахування лікарнею коштів відповідно до інших договорів – 37,5 млн гривень (30% від вартості обладнання для проведення МРТ) та понад 398 тис. гривень – від вартості лапароскопічного набору для хірургічних процедур.

Довідка

31 січня Генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру народному депутату Сергію Кузьміних, якого 28 січня детективи НАБУ викрили в одержанні 558 тисяч гривень хабаря. За даними слідства, депутат начебто отримав кошти за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями та лікарнею в Житомирській області.

7 лютого Національне антикорупційне бюро разом та Спеціалізована антикорупційна прокуратура затримали Кузьміних за підозрою в одержанні неправомірної вигоди.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: