Новини

ЗСУ завдали ворогу втрат на двох напрямках, — Генштаб

ЗСУ відбили штурми окупантів на Слов'янському та Бахмутському напрямках і завдали втрат росіянам.

Про це пише Генштаб ЗСУ.

На Донецькому напрямку противник продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах встановлення контролю над містом Сіверськ та просування у напрямку міста Бахмут.

На Слов'янському напрямку окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Донецьке, Сіверськ, Верхньокам'янське, Званівка, Виїмка, Івано-Дар'ївка, та інших. Ворожі штурмові дії поблизу Григорівки українські воїни швидко придушили. Окупанти з втратами відійшли.

На Бахмутському напрямку противник обстрілював позиції українських військ із мінометів, ствольної та реактивної артилерії зокрема неподалік Берестового, Веселого, Красної Гори, Вершини, Новолуганського, Травневого. Завдав ракетно-авіаційних ударів в районах Костянтинівки, Новолуганського та Покровського.

"Окупанти намагалися штурмувати та наступати поблизу Берестового, Білогорівки, Яковлівки та Новолуганського. Недолугі дії ворога знову завершились провалом та втратами особового складу", – йдеться в повідомленні.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках обстріли зокрема зафіксовано біля Невельського, Красногорівки, Новомихайлівки, Володимирівки, Павлівки, Пречистівки, Золотої Ниви, Степногірська та Степового. Ворог завдав ракетно-авіаційних ударів неподалік Покровська та Новоселівки Другої.

Окупанти намагалися покращити тактичне положення в районах населених пунктів Михайлівка, Павлівка та Новомихайлівка. Отримали відсіч та "безславно вдалися до втечі.

На Південнобузькому напрямку ворог систематичними обстрілами намагається порушити логістичне забезпечення українських військ. Обстрілював цивільну та військову інфраструктуру в районах населених пунктів Біла Криниця, Березнегувате, Тернівка, Веселий Кут, Благодатне, Квітневе, Лоцкине, Новогригорівка, Мирне, Прибузьке, Лупареве, Баштанка та інших. Завдав ракетних ударів по Миколаєву.

Триває повітряна розвідка безпілотними літальними апаратами. Висока загроза подальших ракетних ударів по критичній інфраструктурі регіону.

На Харківському напрямку ворог намагається утримати зайняті рубежі. Обстріли зафіксовано в районах населених пунктів Петрівка, Протопопівка, Прудянка, Руські Тишки, Питомник, Старий Салтів, Чугуїв, Мосьпанове, Уди, Веселе та інших. Окупанти завдали авіаударів неподалік Прудянки та Верхнього Салтова.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках без істотних змін. Ворог задіяв артилерію для обстрілів прикордонних населених пунктів Студенок, Волфине, Білопілля, Нові Вирки та Іскрисківщина. Триває повітряна розвідка прикордонних районів Чернігівської та Сумської областей.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Свіжі дописи

  • Новини

В Очеретиному, де зараз точаться бої, досі залишається майже 200 місцевих жителів, – голова ОВА

Російська армія продовжує наступати в районі Очеретиного в Донецькій області. Наразі у місті знаходиться 198… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

У Німеччині екстремісти спалили будинок глави Rheinmetall за постачання зброї в Україну

Ліві екстремісти з руху RAF вночі 29 квітня спалили садовий будинок гендиректора концерну Rheinmetall Арміна… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

На Сумщині ввели додаткові обмеження у зв’язку з постійними обстрілами росіян

На Сумщині обласна військова адміністрація ввела додаткові обмеження у 15 прикордонних громадах, що межують з… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Понад 700 “Цирконів”, “Оніксів”, ракет Х-69 та “Калібрів”: у ГУР розповіли про орієнтовні запаси зброї рф

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило орієнтовні запаси росії ракет типу “Циркон”, “Онікс”, "Калібр"… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Найманці з Непалу масово дезертирують з російської армії, – розвідка

Найманці з Непалу, які прибули воювати проти України в лавах російської армії, масово дезертирують. При… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Міноборони співпрацюватиме з однією з найбільших супутникових компаній щодо обмеження зйомки території України

Представники Міністерства оборони України зустрілись з однією з найбільших світових компаній у сфері супутникової зйомки.… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024

Цей сайт використовує Cookies.