fbpx
Сьогодні
16:26 17 Лип 2022

Множинне громадянство для українців: напрацювали низку проєктів, - заступник глави МВС

Фото: slovoidilo

Державна міграційна служба та МВС напрацювали цілу низку проєктів, які б унормовували питання множинного громадянства для українців

Про це розповів перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін в інтерв'ю "Укрінформу".

"Хочу сказати, що комісія з питань громадянства при Президенті України є дієвим органом. Там часто точаться досить палкі дискусії щодо надання чи не надання громадянства тій чи іншій особі.

Береться до уваги величезна кількість чинників і аналіз усіх наявних джерел інформації стосовно поведінки особи, стосовно, скажімо, рівня заслуг перед державою Україна.

Оскільки ми розглядаємо громадянство України, насамперед, як привілей.

І з набуттям Україною статусу кандидата в члени Європейського Союзу увага до цього питання буде зростати не лише всередині України. Але і з боку наших партнерів", наголосив Єнін.

"За дорученням президента Державна міграційна служба спільно з МВС напрацювала цілу низку проєктів нормативно-правових актів, які б унормовували в тому числі й питання множинного громадянства.

Виходимо з чіткого забезпечення балансу між безпековими інтересами нашої держави, особливо в умовах повномасштабної агресії рф, з одного боку.

А з іншого боку, необхідності залучення того потенціалу, яким володіє закордонна українська громада в країнах Європейського Союзу, в Канаді, в Сполучених Штатах Америки, оскільки вирішення цього питання обіцяла ціла низка попередніх президентів України", зазначив заступник міністра.

Єнін також запевнив, що Володимир Зеленський надає пріоритетного значення реалізації цієї ініціативи, на яку очікують мільйони українців.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: