fbpx
Сьогодні
18:34 16 Лип 2022

Військові дарують дітям усмішки: фото

Справжнє свято добра та гарного настрою відчули діти мікрорайону Бобровиця міста Чернігова завдяки національному мистецькому проекту «ARTПЕРЕМОГА», що було засновано за ініціативи та сприяння командувача об'єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Сергія Наєва.

За словами командувача, даний проект став правонаступником проекту «ARTПЕРЕМИР'Я», що успішно функціонував із 2018 року.

За період його діяльності організовано та проведено 57 виступів найкращих артистів та театральних колективів. На цих заходах побували понад 17 тисяч дітей та їх батьків.

Військові дарують дітям усмішки

"Головна ідея проекту не тільки збереження та розвиток національної культури, але й активне протистояння та боротьба з російським агресором саме на культурному фронті", – наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Військові дарують дітям усмішки

У межах проекту «ARTПЕРЕМОГА», у Чернігові вже стартувала імерсійна мистецька акція «Хата добра», що являє низку мистецьких заходів арттерапевтичного напрямку для дітей, які зазнали травм через військову агресію росії.

Як повідомив генерал-лейтенант Сергій Наєв, метою проведення акції є допомога дітям у розв'язанні психологічних проблем, створення гарного настрою і позитивних емоцій, налагодження повноцінної комунікації з однолітками, а також подолання замкнутості.

Наєв

"Поки що це пілотний проект. Надалі ми плануємо охопити своєю діяльністю Київ, Дніпро, Запоріжжя, Харків, Луцьк та Львів", – зауважив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Варто зазначити, що проведенню даної акції активно сприяли громадська організація "DUSHA/UA", театральний режисер Антон Шеремок та 119 окрема бригада територіальної оборони Чернігова.

Військові дарують дітям усмішки

До програми мистецької акції увійшли виступи акторів Чернігівського обласного театру ляльок ім. О. Довженка з казковою виставою «Ангелик, що загубив зірку», розвивальні інтерактивні ігри для дітей, мистецькі майстер-класи з малювання та художнього розпису, аквагрим, а також вручення солодких подарунків та іграшкок від військових.

Військові дарують дітям усмішки

Слід підкреслити, що керівником проекту «ARTПЕРЕМОГА» є офіцер командування об'єднаних сил ЗС України, письменник Борис Кутовий, а художнім куратором – театральний діяч, режисер-постановник Максим Добролюбов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: