fbpx
Сьогодні
10:36 16 Лип 2022

У Конгресі республіканці проявили занепокоєння, що заяви Спартц можуть нашкодити відносинам США і України

Фото: З відкритих джерел

Серед республіканців у Палаті представників Конгресу США наростає побоювання, що позиція конгресвумен Вікторії Спартц щодо української влади може нашкодити американсько-українським відносинам

Про це пише ЄП, посилаючись на Politico.

У Конгресі занепокоєні тим, що позицію Спартц використовують сили, які прагнуть послабити Західний альянс.

Яструби Республіканської партії з питань національної безпеки також стурбовані тим, що протрампівське крило їхньої партії, де вже існує опір підтримці України, вкаже на коментарі Спартц як на виправдання.

Вони стурбовані тим, що публічний розрив Спартц із Зеленським можуть передвіщати майбутні тріщини в підтримці України США, особливо з наближенням проміжних виборів.

Нагадаємо, що когресвумен звинуватила в корупції найближчих помічників президента України.

"Її наївність завдає шкоди нашим власним людям", — сказав депутат від Республіканської партії.

Він є членом Комітету у закордонних справах Палати представників і якому дозволили залишитися анонімним, щоб відверто поговорити про колегу.

Республіканець попередив, що коментарі Спартц можуть "зашкодити" військовим зусиллям.

На прохання прокоментувати зауваження Спартц один високопоставлений республіканець Палати представників, який з тієї ж причини залишився анонімним, відповів прямо: "Що за чортівня".

Третій республіканець у Палаті представників сказав, що Спартц має репутацію людини, яка пробивається на брифінги та зустрічі комітетів.

Вона до них не входить, як-от панель із закордонних справ, де кілька членів намагалися обговорити її коментарі в закритому режимі.

Зазначається, що втрутилася навіть адміністрація Байдена.

Це ще одна ознака зростаючого занепокоєння, що коментарі Спартц можуть зашкодити згуртованості західної коаліції на захист Києва.

Помічник комітету у закордонних справах на умовах анонімності сказав, що розвідувальне співтовариство США планує поговорити зі Спартц про її заяви в секретній обстановці.

"Я не поділяю її критики", — сказав сенатор Ліндсі Грем, який працював із Спартц над законодавством, пов'язаним з Україною.

"Я вважаю, що уряд Зеленського і український народ проявили себе гідно. В інтересах нашої національної безпеки підтримувати український народ та його обране керівництво" – зазначив він.

Довідка

Минулого тижня Вікторія Спартц звернулася до президента США Джо Байдена з проханням надати Конгресу інформацію щодо Андрія Єрмака.

А також висловила занепокоєння щодо нагляду за поставками зброї Україні.

У Білому домі пообіцяли відповісти на звернення.

14 липня голова Офісу президента Андрій Єрмак запропонував Верховній Раді створити Тимчасову спеціальну комісію, яка б контролювала використання зброї, отриманої від західних партнерів України.

У свою чергу, Залужний запевнив генерала США Міллі про недопустимість потрапляння до рук терористів західної зброї.

Раніше повідомляла Рубрика, що у Держдепі США стверджують, що Вашингтон стежить за використанням американської зброї в Україні.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: