fbpx
Сьогодні
21:25 16 Лип 2022

На Тернопільщині художниця малює картини кавою

English version here

Художниця з Копичинець на Тернопільщині Ірина Гладун малює картини кавою. У її доробку – понад сто робіт.

Таким видом мистецтва дівчина почала займатися чотири роки тому, розповідає Суспільне.

За її словами, цього вчить дітей і проводить майстер-класи для дорослих.

"Все починається з кави. І в мене почалося спілкування з моїм внутрішнім світом через каву. Найпершою з моїх робіт з'явилася пташка. Просто отак невимушено хляпнула кава, з тих бризків утворився такий образ", – говорить художниця.

На Тернопільщині художниця малює картини кавою

Ірина зобразила кавою Будинок дитячої і юнацької творчості, в якому працює. Також дівчина декорує різними відтінками кави печиво. Каже, для створення картини потрібні вода, кава та натхнення.

На Тернопільщині художниця малює картини кавою

"Ми не малюємо кольором. Ми малюємо кавою, її відтінками. І малюємо настроєм. Бо кава – це не просто напій. Малювання у мене в крові, по генетиці передалося від мого батька. Я продовжую його працю, яку він не зміг продовжити", – розповіла Ірина.

Дівчина вчить дітей малювати кавою, також проводить майстер-класи для дорослих, каже директорка Будинку дитячої та юнацької творчості Оксана Василик.

"Я побачила в ній великий потенціал. Молода, амбіційна, перспективна і дуже талановита художниця. Вона йшла на контакт, щоби працювати нетрадиційно. Чим більше нетрадиційних ноток в роботі, тим ефективніше можна зацікавити дітей. З будь-якого підручного матеріалу вона може намалювати щось цікаве", – розповіла директорка.

Ірина Гладун каже, кавою можна створювати різні сюжети. Напій дає відтінки від світло-жовтого до темно-коричневого. Дівчина мріє представити свої роботи на міжнародній виставці.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: