fbpx
Сьогодні
10:35 15 Лип 2022

росіяни запустили третій блок Запорізької АЕС, – МАГАТЕ

English version here

В Україні працює 9 із 15 атомних блоків, у тому числі підключений до мережі ще один блок окупованої російськими військами Запорізької АЕС, яка працювала до цього двома блоками.

Про це повідомило Міжнародне агентство з атомної енергетики, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні Україна окремо повідомила МАГАТЕ, що 9 із 15 ядерних енергетичних реакторів країни підключені до мережі, у тому числі 3 – на ЗАЕС, 2 – на Рівненській АЕС, 2 – на Південноукраїнській АЕС та 2 – на Хмельницькій АЕС", – йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що інші реактори зупинено на плановому обслуговуванні або залишаються в резерві.

"За даними України, системи безпеки на чотирьох АЕС залишаються в робочому стані, і вони також мають зовнішні джерела енергії", – додали в МАГАТЕ.

Крім того, у повідомленні з посиланням на генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Маріано Гроссі зазначається, що Україна цього тижня за сприяння агентства через його мережу реагування та допомоги отримала велику партію життєво важливого обладнання для радіаційного захисту та моніторингу, запропонованого Австралією та Францією.

Водночас він вкотре заявив про важливість організації візиту на окуповану з 4 березня військами РФ Запорізьку АЕС "для проведення важливих заходів щодо безпеки та гарантій", зазначивши, що Україна цього тижня проінформувала МАГАТЕ про "вкрай складну" ситуацію на ЗАЕС через постійний тиск на її працівників.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: