fbpx
Сьогодні
16:24 15 Лип 2022

Резніков підтвердив, що Україна зобов’язалася не бити з HIMARS по росії

English version here

Photo: facebook.com/GeneralStaff.ua

Міністр оборони Олексій Резніков підтвердив, що Україна зобов'язалася не застосовувати HIMARS по цілях на території рф.

Про це Резніков сказав в інтерв'ю BBC.

"Ми брали зобов'язання, що високоточну зброю ми не будемо використовувати по російських об'єктах на території російської федерації. Ми всюди це засвідчили, навіть я персонально зробив це листом на ім'я мого колеги – керівника Пентагону, – що ми будемо використовувати американську зброю для стримування ворога та деокупації тимчасово окупованих земель тільки на території України", – сказав Резніков.

На питання, чи розповсюджується зобов'язання української сторони на Крим, Резніков відповів наступним чином: "Я сказав (міністру оборони США Ллойду Остіну – ред.), що у нас достатньо стратегічних об'єктів на окупованих росіянами українських територіях. На що він мені відповів: ми тебе зрозуміли".

Нагадаємо, президент США на початку червня оголосив про надання Україні нового безпекового пакету допомоги, який включає ракетні артилерійські системи HIMARS.

У липні стало відомо, що Україна отримала від США й союзників 9 ракетних систем HIMARS і аналогічних комплексів, але для контрнаступу потребує ще десятки одиниць.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: