fbpx
Сьогодні
21:57 15 Лип 2022

"Не кажуть, що дочка померла": що відомо про стан жінки, яка потрапила під обстріл у Вінниці

Коли росіяни вдарили по Вінниці ракетами, Ірина та її донька Ліза йшли з занять із логопедом. Дівчинка загинула на місці, її мама бореться за життя і досі не знає про смерть малечі.

Про це Суспільному розповіла бабуся загиблої.

"Ноги, руки цілі. Те, що пишуть, що відірвало — ні. Але у неї дуже тяжка травма черева: печінка, легені. Зробили операцію, поки стан дуже важкий. До апарату штучної вентиляції легень була підключена, вже відключили", — розповіла вона.

Ірина говорила з головним лікарем. У неї тільки одне питання: "Де моя Ліза?"

"Головний лікар каже, що вона у лікарні в обласній. Не каже правду… Сказав: вона не витримає, одразу двох поховаєте, якщо розкажете, що дитина померла", — каже бабуся.

За прогнозами лікарів, Ірина ще довго буде в лікарні. Тому Лізу ховатимуть, не чекаючи, доки її маму випишуть з лікарні.

Довідка

Вранці 14 липня росіяни вдарили ракетами по центру Вінниці. Станом на вечір кількість жертв становило 23, у лікарнях перебуває 64 особи, 5 – у критичному стані.

Серед загиблих була 4-річна Ліза, її мама потрапила в реанімацію. Маленька Ліза мала синдром Дауна, її знімали в ролику першої леді Олени Зеленської до різдвяних свят у 2021 році.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: