fbpx
Сьогодні
12:56 15 Лип 2022

Формування "Армії дронів": військові ЗСУ можуть подавати заявки на навчання

Фото: Телеграм/ Михайло Федоров

Школа "Боривітер" навчатиме операторів "Армії дронів" для ЗСУ.

Про це віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив у Телеграмі.

"Навчатися у школі можуть тільки чинні представники Збройних сил України. Серед навчальних програм – налаштування дронів, аеророзвідка та коригування артилерії", – заявив Федоров.

За його словами, алгоритм подання заявок на навчання – простий.

"Заповнюєте форму за посиланням, модератор перевіряє, чи дійсно ви із ЗСУ. Перевагу під час відбору мають військові, підрозділи яких раніше відправляються на фронт. Оскільки кваліфіковані оператори дронів потрібні просто зараз", – зазначив Федоров.

Підготовка операторів залежить від класу девайсів. Близько двох тижнів – для цивільних дронів, близько місяця – для професійних, що відповідають стандартам НАТО.

Як зауважив Федоров, навчання операторів – важлива частина системного підходу до формування "Армії дронів". Окрім закупівлі та ремонту дронів, важливо дати військовим конкретні навички, як ними управляти. Це допоможе зберегти життя українських героїв, а також зменшити втрати дронів.

Федоров впевнений, що невдовзі сотні професійних операторів посилять ЗСУ та дадуть потужний опір російським загарбникам.

Як повідомлялося, за допомогою програми "Армія дронів", яка стартувала у межах проєкту UNITED24, вже вдалося зібрати 400 мільйонів гривень для закупівлі безпілотників для ЗСУ.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: