fbpx
Сьогодні
14:22 14 Лип 2022

Залужний запевнив генерала США Міллі про недопустимість потрапляння до рук терористів західної зброї

Фото: Міноборони

 Україна не допустить потрапляння західної зброї, яка надходить, до рук терористів

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Telegram Валерія Залужного.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний запевнив у цьому під час розмови голову об'єднаного комітету начальників штабів США генерала Марка Міллі.

"Ми обговорили темпи та обсяги поставок міжнародної технічної допомоги. Я підкреслив, що українська сторона чітко усвідомлює відповідальність за кожну одиницю озброєння і не допустить його потрапляння до рук терористів", зазначив Головнокомандувач у повідомленні.

Також Залужний у розмові розказав про поточну ситуацію на фронту.

Зі слів Головнокомандувача, загарбники продовжують зосереджувати свої основні зусилля на півночі Луганської та Донецької областей. При цьому намагаються витиснути українських військових із займаних позицій.

"Активні бойові дії ведуться на напрямках Ізюм-Словʼянськ, Святогірськ-Словʼянськ, Лисичанськ-Соледар, Лисичанськ-Сіверськ, Попасна-Соледар.

Нам вдається відбивати масовані атаки ворога. На Херсонському напрямку підрозділи Сил оборони України продовжують звільняти українські території", наголосив Залужний.

Довідка

Минулого тижня Вікторія Спартц звернулася до президента США Джо Байдена з проханням надати Конгресу інформацію щодо Андрія Єрмака.

А також висловила занепокоєння щодо нагляду за поставками зброї Україні.

У Білому домі пообіцяли відповісти на звернення.

14 липня голова Офісу президента Андрій Єрмак запропонував Верховній Раді створити Тимчасову спеціальну комісію, яка б контролювала використання зброї, отриманої від західних партнерів України.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: