fbpx
Сьогодні
17:14 14 Лип 2022

У Києві створили ландшафтний заказник "Протасів Яр"

English version here

У Києві створили ландшафтний заказник "Протасів Яр"

Відповідне рішення підтримали 85 депутатів міської ради, повідомляє Віталій Кличко.

За словами міського голови Києва, над проєктом цього рішення працювали разом із активістом Романом Ратушним, який загинув у боях за Ізюм Харківської області.

"Створення заказника – це вшанування памʼяті Романа Ратушного і багатьох киян, які боролися за цю зелену зону. "Протасів Яр" врятували від забудови. Він є ландшафтним заказником, і буде радувати не одне покоління киян", – підкреслив Кличко.

Довідка

У червні 2021 року Київська міська рада вирішила оскаржити рішення Окружного адміністративного суду міста Києва щодо забудови Протасового яру.

Окружний суд дозволив забудову ще у вересні 2019 року. На ділянці за вулицею Миколи Амосова ТОВ "Дайтона груп" збиралася побудувати багатофункціонального комплексу Tourbillon. У грудні 2019 року КМДА оскаржила таке рішення. Проти забудови також виступили місцеві жителі.

У 2020 році Київська міська рада повернула ділянці статус зеленої зони, яка не підлягає забудові. Окружний суд визнав це рішення протиправним, а Шостий апеляційний адміністративний суд підтримав КМР.

Зрештою справу передали до Верховного Суду, який у січні 2022-го підтвердив законність рішення Київської міської ради щодо заборони будівництва в Протасовому яру.

Забудовник подав скаргу на це рішення, але Верховний Суд відмовився задовольнити її й залишив у силі рішення суду першої інстанції, визнавши договір забудовника про суборенду недійсним.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: