fbpx
Сьогодні
16:57 13 Лип 2022

Зеленський вважає, що різні тиранії зараз дивляться, чи спрацює тактика терору

Фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський переконаний, що росія планує захопити не тільки Україну, але й піти далі на країни Європи та Азії, застосовуючи тактику терору.

Про це він зазначив у зверненні до учасників конференції "Азійське лідерство" в Сеулі.

"Майже три місяці тому, 11 квітня, я звертався до Національної асамблеї Республіки Корея й до всього корейського народу. Я говорив тоді про нашу незалежність – це те головне, що росія хоче в нас забрати. Саме щоб позбавити нас незалежності, росія пішла цією жорстокою війною на знищення. Україна стала першою мішенню. І я говорив про те, що далі росія планує піти в інші країни Європи та Азії. Це її (рф – ред.) стратегія", – сказав Зеленський.

Водночас за час повномасштабної війни проти України росія продемонструвала, що її тактика – терор.

"І якщо він залишиться безкарним, ви побачите його повторення в інших частинах світу, в інших країнах. Бо тактика – це те, чого дуже легко навчитися, коли бачиш, що вона працює. І тому різні тиранії зараз дивляться, чи спрацює російська тактика", – наголосив Президент.

Він підкреслив, що російська тактика не повинна стати глобальною нормою, і світовий порядок має бути відновлений.

"Коли Україна звертається до партнерів по зброю для своєї оборони та заради посилення санкцій проти держави-терориста, це стосується не тільки нашого захисту. Це як із вакцинами: якщо не допомагаєш іншим народам, маєш бути готовим, що виникнуть нові штами вірусу, які зроблять твій власний захист недієвим", – пояснив Зеленський.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: