fbpx
Сьогодні
14:26 13 Лип 2022

Ватажок "ДНР" Пушилін заявив, що смертна кара в так званій "республіці" буде через розстріл, а дату не називатимуть

ФОТО: "РИА Новости"

Представники Сполучених Штатів поки що не виходили з ним на зв'язок з приводу двох британців і марокканця, яких терористи засудили до страти за те, що вони захищали Україну

Про це заявив ватажок бойовиків так званої "ДНР" Денис Пушилін, повідомляє російське пропагандистське видання "РІА Новості".

"На даний момент ніхто з представників американської влади не виходив…

Як це можливо буде витягнути або врятувати своїх громадян без того, щоб вийти на керівництво Донецької Народної Республіки, поки неможливо навіть обговорювати", зазначив ватажок "ДНР".

Цікаво, що ні ЗМІ, ні сам Пушилін не пояснили, чому до нього мали б звертатися США.

Адже, терористи засудили до страти двох британців і марокканця.

Ватажок бойовиків додав, що зараз усі іноземці оскаржують свої вироки. За його словами, якщо суд їхні апеляції не задовольнить, то їх стратять через розстріл.

Пушилін підкреслив, що псевдозаконодавство окупантів не передбачає конкретної дати виконання вироку.

Ватажок підкреслив, що виконавча служба керується своїми внутрішніми рішеннями, а "виконання вироку є непублічним і не підлягає розголосу".

Довідка

Як повідомляла Рубрика, 9 червня терористи тимчасово окупованих територій Донецької області "засудили" до смертної кари трьох іноземних бійців, які захищали Україну.

Мова йде про британців Ейдена Ейсліна, Шона Піннера і марокканця Саадуна Брагіма.

Український Генштаб повідомляв, що усі іноземні бійці, які захищають Україну, є комбатантами та мають відповідні права. Це означає, що вони захищені Женевською конвенцією.

Раніше МЗС України заявило, що "суд" над громадянами Великої Британії в окупованому Донецьку є нікчемним і має пропагандистський характер.

Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) засудило смертний вирок, винесений трьом іноземцям у так званій "ДНР"

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: