fbpx
Сьогодні
18:56 13 Лип 2022

росіяни навмисне підпалюють поля, - Мінагрополітики

У п'яти-семи областях щоденно фіксуються факти свідомого підпалу загарбниками українського збіжжя – загалом це декілька тисяч гектарів.

Про це розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, повідомляє пресслужба міністерства.

"З точки зору кожного окремого фермера – це, звісно, велика трагедія. Усі ці та інші втрати фіксуються для подальшого відшкодування через репараційні кошти або із заморожених активів. Проте з точки зору національної продовольчої безпеки – це не ті площі, які можуть нести загрозу. Ми націлені зафіксувати все це і за першої можливості допомогти тим аграріям, чиї поля підпалюють окупанти", — підкреслив Висоцький.

Що до нового врожаю, то жнива вже розпочались в усіх областях України. Перші результати показують, що врожайність трохи нижча, ніж минулого, рекордного року, але все одно вища від середньої за останні п'ять років.

"Наші аграрії не економили на технології, яку закладали під озимі культури, тому якість збіжжя хороша — як для продовольчих, так і для кормових цілей (фуражне зерно). Впевнено вже можемо говорити, що Україна буде з хлібом", — зауважив перший заступник міністра.

Він також нагадав, що завдяки звільненню острова Зміїний та відкриттю другого гирла річки Дунай пропускна здатність експорту української агропродукції значно збільшилася.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: