fbpx
Сьогодні
10:18 13 Лип 2022

Регулятор досі не розблокував можливість інвестування в київську нерухомість, – забудовник

Фото Reuters

Столичні девелопери продовжують консультації з Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку щодо розморожування інструментів фінансування будівництва

Про це повідомив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" президент інвестиційно-девелоперської компанії City One Development Валерій Кодецький.

"Все житлове будівництво інвестується через цінні папери, цільові фонди, облігації тощо. Держава в особі НКЦПФР з початку військових дій ці інструменти заблокувала, це логічно.

Проте столичний регіон деокуповано у квітні, а значну частину інструментів фінансування досі заблоковано",  заявив президент інвесткомпанії.

За словами Кодецького, роботу його компанії було відновлено ще у квітні, будівництво наразі відбувається за рахунок внутрішніх резервів, оскільки рахунки фондів заморожені.

"Ми не можемо заплатити ні підрядним компаніям, ні заробітну плату співробітникам, у нас накопичуються борги.

Підрядники працюють на довірі, на нашому чесному слові. Формується конфліктна ситуація – починаючи від взаємин усередині виробничих процесів та закінчуючи настроями інвесторів на зовнішньому рівні", зазначив він.

"Ми з колегами на ринку неодноразово зверталися до НКЦПФР і регулярно отримуємо обіцянки, що питання буде ось-ось вирішено.

Однак час іде, інструменти фінансування, як і раніше, заблоковані. Як наслідок знижується довіра інвесторів до ринку в цілому. Це може призвести до банкрутства деяких компаній",  наголошує Кодецький.

Нагадаємо, що 8 березня НКЦПФР заборонила проводити операції з активами інститутів спільного інвестування.

Заборона обмежує проведення угод девелоперами, які продають квартири через фонди фінансування будівництва, пайові інвестиційні фонди, корпоративні інвестфонди.

За таких умов столичні девелопери змушені погоджувати кожну операцію з НКЦПФР.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: