fbpx
Сьогодні
16:31 13 Лип 2022

На "Армію дронів" вже вдалося зібрати 400 мільйонів

За допомогою програми "Армія дронів", яка стартувала у межах проєкту UNITED24, вже вдалося зібрати 400 мільйонів гривень для закупівлі безпілотників для ЗСУ.

Про це розповів голова Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації Юрій Щиголь під час брифінгу на тему: "Створення Армії дронів стартувало у межах проєкту UNITED24".

"Протягом двох тижнів за допомогою платформи вже вдалося зібрати 400 мільйонів гривень. І фактично на всі ці кошти ми зараз опрацьовуємо контракти з тими, хто може поставити їх у найближчі тижні/місяці, щоб якнайшвидше використовувати ці дрони в ЗСУ", – зазначив він.

Очільник служби уточнив, що на першому етапі передбачається закупівля 200 безпілотників-розвідувальників і максимальна кількість цивільних дронів. Зокрема, вже є домовленість про придбання перших 30 безпілотних літальних апаратів.

Щиголь додав, що до ініціативи вже долучився Monobank. Усього за декілька днів вдалося зібрати понад 64 млн грн, яких вистачить на придбання двох безпілотних авіаційних комплексів Warmate ("Бойовий побратим") та 40 дронів-камікадзе до них.

"Ця війна – це війна технологій. "Армія дронів" – один із важливих кроків, який дасть можливість створити сучасну високотехнологічну українську армію. І в цьому ми спираємося на досвід країн-членів НАТО, на чиєму озброєнні дрони – це основний засіб розвідки", – додав Щиголь.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Технології

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: