fbpx
Сьогодні
16:45 13 Лип 2022

Кулеба заявив, що переговорів України з росією щодо завершення війни наразі немає

English version here

Фото: Mads Claus Rasmussen/ЕРА

Переговорів України з рф щодо завершення війни наразі немає через позицію росії та продовження агресії проти нашої країни.

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив на онлайн-брифінгу в середу, повідомляє "Укрінформ".

"Наразі немає переговорів між росією та Україною через позицію росії та продовження її агресії проти нашої країни. Тож обговорювати немає чого", – сказав глава української дипломатії.

Кулеба нагадав, що метою України у війні, яку розпочала проти нас росія, є звільнення наших територій та відновлення нашої територіальної цілісності та повного суверенітету на сході та півдні України.

"Це кінцевий пункт нашої переговорної позиції", – підкреслив глава МЗС.

Довідка

Член української переговорної делегації Михайло Подоляк заявляв, що переговори України з російською федерацією зупинені доти, доки рф не зможе об'єктивно дивитися на ситуацію.

Згодом Подоляк наголосив, що процес українсько-російських переговорів може бути розблокований, якщо Зеленський надасть дорожню карту його ведення, а російська федерація почне адекватно сприймати світ.

Останні очні переговори між українською та російською делегаціями відбулися 29 березня у Стамбулі. Українська делегація виступила тоді з кількома пропозиціями щодо припинення війни, серед яких – підписання міжнародного договору про гарантії безпеки для України.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: