fbpx
Сьогодні
18:51 12 Лип 2022

Ярославський здав зразки для ДНК-експертизи та погодився на допит, – ЗМІ

Підозрюваний у причетності до скоєння резонансної ДТП бізнесмен Олександр Ярославський по поверненню в Україну здав біологічні зразки для ДНК-експертизи і прийде на допит у прокуратуру.

Про це повідомляє "Українська правда".

За даними УП, у пункті пропуску "Малий Березний" на кордоні зі Словаччиною Ярославський із адвокатом поспілкувався з представником прокуратури та дав згоду на проходження ДНК-експертизи, яка має визначити, хто перебував за кермом авто кортежа Ярославського на початку лютого 2022 року, яке переїіхало людину.

Після перетину кордону бізнесмен має приїхати в ОГП на допит як свідок.

Також, як свідчать документи, які є в розпорядженні УП, у справі про це ДТП змінено групу прокурорів.

Зазначимо, що сьогодні, 12 липня, Ярославський, який був відсутній в Україні з лютого, повернувся на Батьківщину, перетнувши кордон зі Словаччиною.

Довідка.

Як раніше повідомляла Рубрика, вночі 10 лютого на трасі Чугуїв – Мартове автомобіль збив на смерть чоловіка, на місці ДТП знайшли автомобільні номери з кортежу бізнесмена Олександра Ярославського.

Пізніше до поліції подзвонив чоловік, який повідомив, що став учасником ДТП біля Мартового, і що прийде до райвідділу дати свідчення.

Згодом повідомили, що водія станом на 12:00 вже допитують правоохоронці.

Ще пізніше повідомляла Рубрика, що бізнесмен Олександр Ярославський дав перший коментар після смертельної ДТП з автомобілем із його кортежу. Він не підтвердив і не спростував цю інформацію.

На запитання, чи належать автомобілям його кортежу номера 0018, повідомив, що "не слідкує за своїми номерами".

На запитання: "Як ви загалом можете прокоментувати це і чи був на цій трасі ваш кортеж", Ярославський відповів: "Ніяк".

За словами співрозмовника УП, такі номери має передня машина кортежу Ярославського. Джерело УП також зазначило, що Ярославський часто сам водить авто.

Пізніше повідосляла Рубрика, що міністр внутрішніх справ Денис Монастирський звільнив начальника поліції Харківської області Станіслава Перліна у зв'язку зі спробою фальсифікації справи щодо резонансної ДТП.

ДБР порушило кримінальне провадження щодо спроби фальсифікації справи – досудове розслідування розпочато за фактом притягнення завідомо невинуватого до кримінальної відповідальності (ч. 2 ст. 372 Кримінального кодексу України).

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: