fbpx
Сьогодні
22:10 12 Лип 2022

Вже 16 суден пройшли гирлом Бистре для завантаження українського зерна, – Мінінфраструктури

English version here

На вечір вівторка вже 16 суден пройшли гирлом Бистре для завантаження українського зерна, за таких темпів очікується, що затори в дельті Дунаю зникнуть протягом тижня.

Про це повідомила пресслужба Міністерства інфраструктури.

Ще понад 90 суден наразі чекають на рейді каналу Суліна своєї черги аби зайти саме в українські порти. Всього на рейді румунського каналу Суліна знаходиться 135 суден.

Як розповів заступник міністра інфраструктури Юрій Васьков, наразі пропускна здатність та організація роботи на Суліні дають можливість приймати лише 4 судна при необхідності щонайменше 8 суден на добу. Проте уряд веде переговори з румунськими колегами та представниками Єврокомісії стосовно збільшення кількості проходжень через Сулінський канал.

"За цих умов та наявності шляху через гирло Бистре ми очікуємо що протягом тижня скупчення суден на рейді буде ліквідоване та ми зможемо наростити щомісячний експорт зернових на 500 тис тонн" – заявив Васьков.

Крім того, за зверненням МІУ Військово-Морські Сили ЗС України долучились до організації забезпечення перевезень цивільними суднами.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: