fbpx
Сьогодні
19:16 12 Лип 2022

росіяни завищують кількість людей у Маріуполі, щоб розкрадати гумдопомогу

У тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі загарбники майже вдвічі завищують кількість людей у місті, щоб розкрадати гуманітарну допомогу.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко в Телеграмі.

"Учора депутат держдуми росії – куратор окупації Маріуполя Дмитро Саблін озвучив, що, за даними гумштабів єдиноросів, у Маріуполі на зараз 212 тисяч людей. Близько місяця тому заступник голови окупаційної адміністрації озвучив цифру 196 тисяч людей, посилаючись на якийсь перепис. Обидві цифри значно різняться з нашими. Ми впевнені в кількості від 100 до 150 тисяч, з найбільш точною в 130 тис. людей з урахуванням міграційних процесів", – написав Андрющенко.

Він зазначив, що українські дані частково підтверджуються самими «офіційними окупаційними даними», зокрема кількістю людей, що зареєструвались на отримання пенсій на рівні 70 тис. людей. Враховуючи, що навіть за мирні часи літнє населення переважало над працездатним, а зараз саме літні люди є основою тих, хто вирішив не евакуюватись – кількість мешканців Маріуполя не може бути більшою за 130-150 тисяч осіб.

Андрющенко поставив питання: "Чому тоді окупанти озвучують інші цифри?". І відповів, що це робиться "через крадіжки".

"Нашу гіпотезу підтверджують численні факти, спостереження та інсайдери… Справа в тому, що все фінансування в готівці та гуманітарна допомога розраховується відповідно до обліку гумштабів Єдиної росії. Скільки людей отримують – на таку кількість і фінансування… А гуманітарний штаб у Маріуполі очолює молодший син голови окупаційної адміністрації Іващенка. Підопічний та старий приятель куратора Сабліна. Тому вони розробили та впровадили добру стару схему "мертвих душ"", – розповів Андрющенко.

За його словами, ці колаборанти заповнюють відомості з неіснуючими людьми та підробленими підписами.

"Так, 130 тисяч розчерком пера перетворюються на 212. Надлишки гуманітарки реалізуються родиною Іващенка по місту та району. Другий син працює не покладаючи рук разом з колаборантами прибережних селищ та районними окупаційними адміністраціями Маріуполя. Готівка ж розподіляється іншими людьми з оточення Сабліна та Петра Іванова", – пояснив радник мера.

Він підсумував, що через це у місті наразі невиплата зарплат за роботи, нестача будівельних матеріалів і ще купа проблем, які загарбники мали вирішити через закупівлі.

"Формування надлишків відповідає зростанню апетиту окупантів. Особливо з огляду на те, що, якщо не контрнаступ, то зміна місцевої мраZоти безпосередньо на російську вже не за горами", – заявив Андрющенко.

Також він додав, що 212 тисяч людей – це трохи менше за половину населення, яке було в Маріуполі до війни, до 24 лютого. Але до війни в Маріуполі народжувалось щотижня від 50 дітей, а на сьогодні за тиждень в Маріуполі народилось тільки чотири дитини.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: