fbpx
Сьогодні
17:12 12 Лип 2022

Німеччина і Словенія планують прискоритися з наданням Україні важкого озброєння

English version here

Photo: @Bundeskanzler

Канцлер Німеччини Олаф Шольц і прем'єр-міністр Словенії Роберт Ґолоб під час переговорів у Берліні обговорили питання надання Україні важкого озброєння.

Про це глави урядів повідомили на пресконференції за результатами перемовин, передає "Укрінформ".

"Ми обговорили питання спільної передачі зброї Україні… Ми проробляємо різні можливості вирішення ситуації", – заявив Ґолоб.

Він нагадав, що Словенія передала Україні партію важкого озброєння, та подальший процес передачі "дещо затягнувся", що частково пов'язано зі зміною уряду в країні. Прем'єр-міністр очікує, що процес прискориться.

Шольц зі свого боку також висловив переконання, що країни "спільно досягнуть швидкого прогресу". Канцлер наголосив на готовності партнерів усебічно підтримувати Україну – політично, економічно, гуманітарно, військово, а також за допомогою санкцій проти рф.

Довідка

У червні Словенія передала Україні 35 БМП. Cловенія планувала передати Україні 30 танків Т-72, отримавши натомість від Німеччини нову техніку в межах так званих кругових поставок. Проте Берлін запропонував лише 15 танків Leopard-2A4. Переговори тривають понад 2 місяці.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: