fbpx
Сьогодні
10:49 12 Лип 2022

Космічний телескоп "Джеймс Вебб" надіслав перше детальне зображення далекого всесвіту

Фото: NASA

Космічний телескоп NASA імені Джеймса Вебба створив найкраще чітке інфрачервоне зображення далекого всесвіту на сьогодні

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на повідомлення NASA.

Як зазначають, на фотографії зображено скупчення галактик SMACS 0723, відоме як перше глибоке поле Вебба.

"Тисячі галактик, включаючи найтемніші об'єкти, які коли-небудь спостерігалися в інфрачервоному діапазоні, вперше потрапили в поле зору "Вебба".

Цей шматочок величезного всесвіту займає ділянку неба розміром приблизно з піщинку, яку людина на землі тримає на відстані витягнутої руки", наголошують в NASA.

Знімок, отриманий камерою ближнього інфрачервоного діапазону (NIRCam) "Вебба", являє собою композит із зображень на різних довжинах хвиль, зроблених протягом 12,5 годин.

Саме це дозволяє досягти глибини інфрачервоного діапазону хвиль, що перевищує глибину найглибших полів космічного телескопа "Хаббл".

"На знімку показано скупчення галактик SMACS 0723, яким воно було 4,6 мільярда років тому. Об'єднана маса цього скупчення галактик діє як гравітаційна лінза, збільшуючи набагато віддаленіші галактики за ним", підкреслили в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що телескоп NASA Hubble продемонстрував нову вражаючу фотографію, на якій зображено кулясте зоряне скупчення NGC 6569.

Довідка

Космічний телескоп Джеймса Вебба є провідною в світі обсерваторією космічної науки.

Вебб розгадає таємниці в нашій Сонячній системі, може заглянути за межі далеких світів навколо інших зірок і промацає таємничі структури і походження нашого Всесвіту..

Webb – міжнародна програма, очолювана NASA зі своїми партнерами, ESA (Європейське космічне агентство) і CSA (Канадське космічне агентство).

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: