fbpx
Сьогодні
14:47 11 Лип 2022

Окупанти на сході намагаються просунутися на трьох напрямках, але не мають успіху

Фото: Joint Forces Task Force

російські загарбники намагаються на сході просунутися на Бахмутському, Лиманському та Донецькому напрямках, але не мають успіху, ЗСУ тримають позиції.

Про це в ефірі телемарафону повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

"Обстріли по всій лінії фронту тривають. Ворог, дійсно, протягом минулої доби застосовував всі заходи ураження для того, щоб просунутись по Бахмутському і Лиманському напрямках, але успіху не мав. Так само і по Донецькому напрямку – це Мар'їнка, Красногорівка і Авдіївка. Збройні сили України свої позиції тримають, і ворог не має можливості просунутись", – сказав очільник області.

Він зазначив, що тут, на Донеччині, загарбники час від часу проводять наступальні дії невеликими групами, але українська оборона готова відбити ворога.

"Але, розуміючи, яка кількість БТР противника зосереджена на Бахмутському і Лиманському напрямках, в напрямку міст Бахмут, Слов'янськ, Краматорськ, ми розуміємо, що спроби і подальші агресивні дії ворога будуть. Але ми вживаємо всіх заходів спільно з військовим командуванням, і та оборона, яку ми будуємо і робимо її ще більш досконалою, дасть можливість зупинити ворога. А потім вже можна казати про деокупацію, це вже буде Генштаб додатково повідомляти", – пояснив Кириленко.

Довідка

Агресор постійно обстрілює Донеччину, вбиваючи та травмуючи мирних мешканців, знищуючи цивільну інфраструктуру населених пунктів області.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: