fbpx
Сьогодні
10:18 10 Лип 2022

Співголова групи на підтримку України в Конгресі звинуватила Спартц у підігруванні путіну та підтримала Зеленського

Фото: FACEBOOK REPRESENTATIVE MARCY KAPTUR

Марсі Каптур, співголова групи на підтримку України в Конгресі США, підтримала президента Володимира Зеленського та звинуватила свою колегу Вікторію Спартц у необачній допомозі путіну

Про це повідомляє ЄП, яка ознайомилась із заявою Каптур.

Зазначимо, співголова групи належить до Демократичної партії.

Вона наголосила на тому, що Конгрес США на чолі з групою підтримки України переважною більшістю членів з обох партій ініціював підтримку України в її героїчних зусиллях захистити батьківщину.

"Хоча деякі члени можуть прагнути посіяти розбіжності та розпалити напруженість, загалом Конгрес Сполучених Штатів твердо підтримує президента Зеленського та його керівництво, у той час як Україна бореться за своє виживання", заявила Каптур, маючи на увазі публічну позицію Вікторію Спартц.

Каптур наголосила, що рівень та масштаби співпраці США з офісом президента Зеленського "не дають підстав сумніватися у лояльності будь-якого чиновника" та звинуватила Спартц у грі на руку путіну.

"Ті, хто поширює дикі наративи, спрямовані на підрив позицій українських чиновників під час війни, необачно допомагають путіну та його пропагандистам.

Сполучені Штати віддані перемозі України, і український народ не має більшого друга, ніж Сполучені Штати", – запевнила Каптур.

Вона додала, що США як союзники продовжать працювати пліч-о-пліч з президентом Зеленським і його офісом, щоб покласти край війні.

Нагадаємо, що каменем спотикання між двома американками українського походження стали підозри й звинувачення до Андрія Єрмака.

Як повідомляла Рубрика, Вікторія Спартц у п'ятницю звернулася до президента США Джо Байдена з проханням надати пояснення щодо процедур нагляду, пов'язаних із главою Офісу президента України Андрієм Єрмаком.

У МЗС розкритикували звернення Спартц, заявивши, що її дії "є неприхованою спробою повернути в американську політику класичні наративи російської пропаганди про начебто зв'язки керівництва України з Росією і втягнути нашу державу у внутрішню політику США".

У відповідь Спартц заявила, що президент України Володимир Зеленський "повинен вирішити проблему" Андрія Єрмака, і закликала МЗС України серйозно ставитися до її заяв.

"Я знаю, що президент Зеленський веде небезпечну війну з підступним ворогом. Він витрачає багато часу на створення міжнародної підтримки, щоб захистити свою країну, але у нього є постійна внутрішня проблема, яку він повинен вирішити – голова Офісу президента Андрій Єрмак", – йдеться у заяві.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: